En dat is nummer zes voor Tiemen Schinkel en Lub Korf

372 duiven werden donderdag ingemand bij PV Flevoland voor de zesde vlucht vanuit Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk. Zaterdag was het mooi weer en stond er een matige zuidoosten wind. De duiven werden gelost om 08.30 uur. Op zich zou je op voorhand zeggen gunstige omstandigheden om op Urk en in de regio vroege duiven te pakken. Niets bleek minder waar, deze regio kwam er totaal niet aan te pas en het verloop was in deze regio ook heel moeizaam. Verscheidene duiven ontbraken nog bij het afslaan van de klokken. Het regioconcours werd gewonnen door Wim en Jolanda Koelma. Wim en Jolanda van harte proficiat.

Natuurlijk werd ook op de zesde vlucht bij PV Flevoland de eerste prijs gewonnen door Tiemen Schinkel en Lub Korf. Nu was het de 813 die om 12.05 uur werd geconstateerd en 79 kilometer per uur vloog. De 813 is een duif die door Tiemen werd gekocht op de jonge duivenverkoop van de Gebroeders Simons. De eerste keer bij mijn weten dat een duif van de door PV Flevoland georganiseerde verkoop een eerste prijs scoort. Tiemen en Lub pakten naast de eerste ook nog de tweede, de zesde en de negende prijs. Ja en dat is natuurlijk de zesde zege op zes vluchten, een verbetering van hun vorige week gevestigde record. De uitdaging is natuurlijk om ook de resterende twee vluchten te winnen en een record te zetten wat dan ook nooit meer verbeterd kan worden. Tiemen kennende zal hij daar zeker voor gaan. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Pieter Woord en verzorger Lub Snoek waren natuurlijk ook weer goed voor een geweldige serie prijzen. Pieter scoorde 40 prijzen op 74 duiven en begon met een keurige derde plek. Frank, Gerwin en Harm Kempers deden het ook bij de jonge duiven top. Zij waren de enigen die op beide vluchten in de top tien zaten. Op Quievrain werden door Frank, Gerwin en Harm de mooie prijzen vier en tien bemachtigd. Riekelt en Jannie Brands behoren al weken tot de uitblinkers en deden het nu ook weer fantastisch met 18 prijzen op 33 duiven en de mooie kopprijzen vijf, zeven en acht.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Wicher en Janny Okkes.

Bij de kampioenschappen staat onaangewezen natuurlijk Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Dubbele Hakvoort derde. Aangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Pieter Woord derde. Bij de duiven staan Riekelt en Jannie Brands eerste met hun 863, Pieter Woord tweede met zijn 491 en Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede met hun 801.

Volgende week vlucht zeven vanuit Vervins. De marathonduiven gaan naar Limoges en de natourduiven naar Hapert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.