Echternach derde zege op rij Tiemen Schinkel en Lub Korf

Echternach derde zege op rij Tiemen Schinkel en Lub Korf

242 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de zevende vlucht voor jonge duiven op Echternach, gelegen in Luxemburg op 324 kilometer van Urk. Zaterdag begon met nevel wat vooral hardnekkig was in het oosten van Nederland. De duiven werden daarom pas om 10.15 uur gelost met een matige zuidoostenwind.

Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn de laatste weken de uitblinkers met het spel met de jonge duiven en natuurlijk de grote favorieten om ook deze vlucht te winnen. Om 14.08 uur was daar plotseling de 170 die de 324 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 83 kilometer per uur. En natuurlijk was Tiemen razendsnel met het melden van de duif en dan is het afwachten wat het resultaat wordt. En al snel bleek de prestatie van de 170 goed te zijn voor de derde overwinning op rij voor Tiemen en Lub. Verder werd ook nog de tiende plek gescoord met hun topduif de 147. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze knappe zege, het succes wordt jullie van harte gegund.

Klaas van den Berg en Bartel de Berg presteerden super met een tweede plek en Dubbele Hakvoort ook erg goed met een derde plek. Riekelt en Jannie Brands waren geweldig op dreef met de vierde, zesde en zevende plek. Johannes Schinkel deed het ook geweldig met de vijfde, achtste en negende plek.

Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden. In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg en Bartel de Berg, tweede Dubbele Hakvoort en derde Erik Korteweg. Bij de beste hokprestaties eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met 21 prijzen op 29 ingemande duiven, tweede Riekelt en Jannie Brands met 16 prijzen op 23 duiven en derde Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 6 prijzen op 9 duiven.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Dubbele Hakvoort met zijn getekenden op de plekken 18 en 44. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Dubbele Hakvoort.

Donderdag is het inmanden voor de achtste vlucht met jonge duiven op Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor de tweede vlucht van de natour op Gennep, gelegen op 114 kilometer op Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.