Dubbelslag Tiemen Schinkel en Lub Korf op snelle Quievrain

370 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de zevende vlucht met jonge duiven en voor de derde keer op rij vanuit Quievrain. De duiven werden zaterdag om 08.30 uur gelost met een matige zuidwestenwind. Het was Jelle van den Heuvel uit Urk die eerste van de afdeling scoorde en dat is een schitterende prestatie. Jelle van harte proficiat met deze zege.

Om 11.09 uur viel de 18-011 op de klep bij Tiemen Schinkel en Lub Korf in de Surinamestraat. De 011 had de 283 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 107 kilometer per uur. Tiemen en Lub kregen hun duiven prima thuis met 38 prijzen op 48 duiven en zij beginnen met de eerste, tweede, vierde, zevende en achtste prijs. Hun tweede duif de 18-476 is al het hele seizoen een klasse apart met zeven prijzen, waarvan zes prijzen in de top 15. Op Tiemen en Lub staat dit seizoen geen maat en zij winnen alle belangrijke titels bij PV Flevoland maar ook ongekend veel kampioenschappen in regionaal en provinciaal verband. Natuurlijk wordt voor de komende vlucht vanuit Morlincourt weer alles uit de kast gehaald om te kijken of zij hun grandioze Nationale zege op Reims in 2015 kunnen herhalen. Tiemen, Klaasje en Lub van harte proficiat met deze zege.

Gerrit Wakker scoorde na twee zeges nu een knappe derde plek. Jef Custers deed het ook weer geweldig met een vijfde plek. Frank en Harm Kempers waren ook present met een mooie zesde plek. Bertram van Zuiden speelde voor het eerst dit seizoen met jonge duiven in de top 10 en dat werden een prima negende en tiende plek. Uitblinkers verder Jacob Loosman met 17 op 23, Pieter Woord met 15 op 23 en Erik Korteweg met 10 op 14. In de eerste divisie eerste Gerrit Wakker, tweede Jef Custers en derde Bertram van Zuiden. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun getekenden op plek 2 en 91. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Stefanus Loosman. De minutenprijs was voor Klaas van den Berg.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Stefanus Loosman, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Erik Korteweg, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Jacob Loosman. Bij de duiven het volledige podium voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-476, 18-007 en 18-684 en vierde en vijfde Jacob Loosman met zijn 18-614 en 18-035.

Donderdag inmanden voor de Nationale Derby Jonge duiven vanuit Morlincourt en vrijdag inmanden voor de natour vanuit Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.