Dubbelslag Bertram en Patrick op lastige Nanteuil Le Haudouin

239 duiven werden donderdag ingemand bij PV Flevoland op de eerste vlucht van de dagfond vanuit Meaux. Helaas was het pas laat bekend dat de burgemeester van Meaux geen duivenlossingen meer wilde in zijn stad. Als alternatief werd de lossingsplaats met de meeste punten voor scrabble gevonden Nanteuil Le Haudouin gelegen op 440 kilometer van Urk. Het was zaterdag wachten tot het juiste moment om de duiven zo te lossen dat ze de minste buien op de vlieglijn kregen. De duiven werd gelost om 09.05 uur en met een matige noordoosten wind hadden ze een supersnel vertrek volgens de twitterende lossingsdeskundige Jelle Kooistra. In de regio werd de eerste prijs gescoord door Willem Post en de tweede prijs door Jan en Hessel Ras en dat waren ook twee teletekstprijzen. Willem, Jan en Hessel van harte proficiat.

In Swifterbant vielen om 15.36 uur twee duivinnen vlak na elkaar op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. De eerste de 13-987 bleek na een snelle melding ook de eerste duif te zijn bij PV Flevoland. De 13-987 uit het eigen kweekhok maakte een snelheid van 66 kilometer per uur en had vorig jaar ook al een vroege vijfde prijs gepakt op Souppes sur Liong. De tweede de 14-142 een André Somers duifje was vorig jaar achtste op Gien. Het is opmerkelijk hoe goed Bertram en Patrick hun duivinnen pakten en natuurlijk ook weer top als je zulke goede duivinnen op je hok hebt zitten. Bertram en Patrick behoren altijd tot de te kloppen liefhebbers op de dagfond en wat dat betreft was het zaterdag genieten met naast de eerste en tweede prijs ook de zevende en negende prijs. Ze hadden daarmee de eerste drie getekende duiven in de top tien en dat is natuurlijk het echte vakmanschap. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze mooie zege.

Gerrit Wakker kreeg zijn duiven prima met 10 prijzen op 20 duiven en een mooie derde en vierde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden keurig vijfde. Dubbele Hakvoort was weer goed op dreef met 5 prijzen op 10 duiven en een nette zesde plek. Piet en Simon Zeeman deden het ook erg goed met 7 prijzen op 14 duiven en een prima achtste plek. Jelle Roskam zijn favoriete speldiscipline is de dagfond en dan is de tiende plek een hele mooie start.

Mooie series waren er ook voor Riekelt en Jannie Brands met 13 prijzen op 25 duiven en voor Frank, Gerwin en Harm Kempers met 5 prijzen op 10 duiven. Jelle Roskam werd eerste in de eerste divisie en Riekelt en Jannie Brands tweede en derde. Bij de jaarlingen Gerrit Wakker eerste met zijn 1000, Riekelt en Jannie Brands tweede met hun 867 en Fokke Gnodde derde met zijn 736. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands. De dubbele Jackpot (ook die van Weert) was voor Gerrit Wakker. De minutenprijs was voor Fokke Molenaar en de secondenprijs was voor Pieter Woord. De gratis zakken voer zijn voor Gerrit Wakker met prijs 13, Fokke Gnodde als middelste liefhebber, Fokke Molenaar als laatste liefhebber en Frank, Gerwin en Harm Kempers met de 1 na laatste prijsduif.

Ook op deze lastige Nanteuil Le Haudouin was het verloop van de vlucht goed te noemen en de verliezen waren te verwaarlozen. Opnieuw een knap staaltje werk van onze lossingscommissie, ondanks sommige negatieve commentaren op internet. Maar de schrijver van dit stuk noemt het niet voor niks al tijden de asociale media waarop heel veel liefhebbers zeer respectloos omgaan met de zeer belangrijke vrijwilligers in de duivensport.

Volgende week de derde vlucht op de midfond en natuurlijk is dit weer Quievrain. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.