Dubbelslag Bert Hakvoort op Gennep

               

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 406 duiven ingemand op de eerste supervitessevlucht vanuit Gennep, een stad in het noorden van Limburg, gelegen op 114 kilometer van Urk. Zaterdag was het fantastisch duivenweer, zonnig, warm en een matige zuidoosten wind. De duiven werden zeer vroeg gelost om 07.20 uur. Klaas Hoekstra werd de grandioze winnaar van het afdelingsconcours met slecht 3 duiven mee. Klaas en Arie van harte proficiat.

Bert Hakvoort kreeg net voor half negen een telefoontje dat de eerste  duiven boven Urk gesignaleerd werden. Bert sloot vliegensvlug zijn electronisch systeem aan en dat was net op tijd, want meteen vielen de eerste twee duiven op de klep. De jaarling 572 werd om 08.30 uur geconstateerd en haalde met een snelheid van 97 kilometer per uur de eerste prijs bij PV Flevoland. Bert zijn tweede duif was de 569, deze was op de eerste Gennep al zesde, en nu werd achter zijn hokgenoot een prima tweede plek gescoord. De 572 en de 569 hebben nu ieder 4 prijzen gevlogen op de 4 snelheidsvluchten. Bert van harte proficiat met deze dubbelslag op Gennep.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden op Gennep hele goede zaken door drie en acht en een hele mooie serie van 10 prijzen op 18 duiven te scoren. Hun eerste duif was ook de eerste getekende duif op de uitslag. Dubbele Hakvoort is de laatste weken ook sterk bezig en op deze Gennep werd de vierde en vijfde plaats zijn deel. Dubbele scoorde ook 8 prijzen op 16 duiven. Hein Bakker, de oude maestro uit Wijk 7, was met een zesde plaats voor het eerst dit seizoen in de toptien te vinden. Hein doet met iedere vlucht mee, maar heeft toch een voorliefde voor de marathonvluchten. Aangezien volgende week de eerste kraker vanuit Limoges op het programma staat, lijkt Hein zijn duiven precies op tijd in vorm te hebben.

Gerrit Wakker deed goed mee met een zevende plaats. Fokke Gnodde werd keurig negende. Pieter Woord werd tien en haalde met twee prijzen op drie duiven een prima prijspercentage. Mooie series waren er ook voor Harmen Gnodde met 11 prijzen op 18 duiven en voor Jef Custers met 8 prijzen op 12 duiven.

Wouter Kroon

De 10-jarige Wouter Kroon maakte zijn debuut als duivenmelker op deze Gennep. Wouter had 5 duifjes mee en presteerde boven verwachting door zijn eerste duif als 78e te klasseren en was daarmee behoorlijk wat ervaren melkers te snel af. Wouter werd zaterdagavond door afdelingsvoorzitter Simon Zeeman in het het zonnetje gezet en kreeg een hele mooie prijs voor deze prima prestatie.

In het Varia Vis vitesse kampioenschap onaangewezen staat Harmen Gnodde eerste voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, met Gerrit Wakker als derde. In het Varia Vis kampioenschap aangewezen leiden Tiemen Schinkel en Lub Korf voor Pieter Woord en Bert Hakvoort. In het Varia Vis vitesseduif kampioenschap staat Gerrit Wakker eerste met zijn 345, voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 467 en Gerrit Wakker staat ook op drie met zijn 123.

Dinsdag is het inmanden voor de eerste marathon op Limoges en vrijdag is het inmanden op Auby lez Douai. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.