Dubbele Hakvoort zegeviert op vlot verlopen Sittard

277 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de laatste vitessevlucht vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. De weersverwachting voor zaterdag was niet al te best met een stevige noordwesten wind en vooral zeer lage temperaturen. Koud weer is over het algemeen erg lastig voor duiven en dan is het oppassen geblazen voor de liefhebbers. De duiven werden zaterdag om 06.50 uur gelost met inderdaad een matige noordwesten wind en een redelijk tot goed zicht. Het was Klaas Hoekstra die met zijn superduif de 633 met een snavellengte voorsprong de eerste won in Samenspel F en dat is de derde zege dit jaar van deze superduif. Klaas en Arie van harte proficiat met deze geweldige duif en mooie zege.

De eerste duif van PV Flevoland viel in de Nieuw Guineastraat bij Dubbele Hakvoort. Zijn jaarling doffer de 208 drukte af om 09.21 uur en had de 183 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur. Dubbele is ieder jaar goed voor meerdere overwinningen en schreef nu zijn tweede zege van dit seizoen op zijn naam. Dubbele is een echte duivenliefhebber die zijn duiven op alle disciplines eerste prijzen kan laten winnen en ook goed is voor ieder seizoen heel veel kampioenschappen en prijzen. Dubbele had op deze Sittard 10 duiven mee en naast de eerste prijs was ook de derde prijs zijn deel. Ongetwijfeld zullen er dit jaar nog meerdere zeges volgen van deze gedreven melker die bij de top van Urk hoort op de programmavluchten. Dubbele van harte proficiat met deze mooie zege.

Riekelt en Jannie Brands beleefden een super weekend met eerste en meerdere kopprijzen op drie vluchten. Er is geen echtpaar dat met heel weinig duiven zo sterk presteert op zoveel vluchten. Riekelt en Jannie hadden vier duiven mee, scoorden drie prijzen en beginnen met de tweede en de achtste prijs. Jacob Loosman kwam ook heel sterk voor de dag met 17 prijzen op 22 duiven en Jacob begint met prijs vier. Piet en Simon Zeeman waren ook goed op dreef met een keurige vijfde prijs.

Tiemen Schinkel en Lub Korf ontbraken natuurlijk ook niet in de top 10 en waren nu goed 12 prijzen op 17 duiven en zij beginnen met de prijzen zes en tien. Jeugdlid Wouter Kroon kent een superseizoen en op zijn prestaties zijn alle overige leden hartstikke jaloers. Wouter was nu goed voor een prima zevende plek. Frank en Harm Kempers deden het ook erg goed met 8 prijzen op 12 duiven en zij beginnen op plek negen.

Uitblinkers verder Jef Custers met 9 op 11 en Wilco Nijenkamp met 2 op 3. In de eerste divisie eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Wouter Kroon. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon en tweede Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden gaat naar Riekelt en Jannie Brands met de getekenden op plek 2 en 8. De Jackpot voor de laatste prijsduif gaat naar jeugdlid Stefanus Loosman. De minutenprijs was voor Frank Kempers.

Sittard werd een vlot verlopen vlucht zonder verliezen.

Maandag is het inkorven voor Agen Oude duiven en Agen Jaarlingen, donderdag voor de midfond vanuit Laon en vrijdag voor een trainingsvlucht jonge duiven vanuit Deventer. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.