Dubbele Hakvoort wint supersnelle Auby lez Douai

 

Vrijdagavond werden 285 duiven ingekorfd voor een vlucht op Auby lez Douai, een dorpje in het noordwesten van Frankrijk, gelegen op 306 kilometer van Urk. Zaterdag was het eerst wachten op het wegtrekken van een zwaar regenfront op de vlieglijn, voordat de duiven om kwart over twaalf werden gelost met een harde zuidwesten wind. Het waren Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort die de eerste twee prijzen in de regio in de wacht sleepten. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Aan de Lemsterdijk was de wind wel zeer krachtig en dat was zeker geen voordeel. Toch was het de jaarling 266 van Dubbele Hakvoort die met een snelheid van maar liefst 120 kilometer per uur en met vier minuten voorsprong de afstand van 306 kilometer overbrugde. Dubbele had zijn duiven heel goed voorbereid want ook zijn tweede duif finishte in de toptien en wel op de zevende plaats. Dubbele won met zijn eerste plek een lekkere taart. Dubbele van harte proficiat met deze mooie zege.

Op de tweede plaats Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met hun topduif de 620. Klaas en Pieter Woord werden knap derde met hun jaarlingduivin de 990. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden deze keer vierde en ook nu weer een hele sterke serie met 19 prijzen op 36 duiven. Gerrit Wakker verspeelde behoorlijk wat tijd met zijn eerste duif, maar deze was toch nog keurig vijfde. Natuurlijk was ook Harm Gnodde present in de toptien en zijn 909 scoorde een mooie zesde plek.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden heel goed mee met de achtste en tiende plek. Ook Piet en Simon Zeeman hadden deze vlucht goed ingeschat en hun 740 scoorde een prima negende plek.

Een prima prestatie deze vlucht ook van Wilco Nijenkamp. Dit jaar begonnen met de duivensport, twee duiven ingemand gaf op deze snelle Auby ook twee prijzen en dat is heel knap.

In de Varia Vis midfondcompetitie onaangewezen staat Schinkel-Korf eerste, Poel-Gouweleeuw jr tweede, Harm Gnodde derde en Comb van Zuiden vierde. In de Varia Vis midfondcompetitie aangewezen staat Poel-Gouweleeuw jr eerste, Dubbele Hakvoort tweede, Schinkel-Korf derde en Harm Gnodde vierde. In de Varia Vis midfondduif competitie staat Poel-Gouweleeuw jr eerste met hun 620 en met de 051 tweede, Schinkel-Korf staat derde met hun 476 en Comb van Zuiden vierde met hun 082.

Dinsdag is het inmanden voor Ruffec, donderdag voor Orleans en vrijdag voor Tongeren. Dit zijn alle drie teletekstvluchten, allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.