Dubbele Hakvoort wint ook Heusden-Zolder jonge duiven

550 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht met de jonge duiven vanuit Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Helaas hing er bijna de hele zaterdag een regenfront boven Heusden-Zolder en was het windstil waardoor lossen op zaterdag niet verantwoord was. De duiven werden zondag gelost om 08.30 uur met een matige zuidwesten wind.

Om 10.35 uur viel de 986 op de klep bij Dubbele Hakvoort en deze jonge duif maakte een gemiddelde snelheid van 87 kilometer per uur over een afstand van 182 kilometer. Vrij snel werd ook de duif van Frank en Harm Kempers gemeld en deze bleek achteraf met precies 1 seconde verschil verslagen te worden. Zodoende kon Dubbele zijn tweede overwinning bij de jonge duiven en de vierde in totaal dit seizoen op zijn conto bijschrijven.

Dubbele is in een superspannend gevecht met zijn sportvriend Tiemen Schinkel om de tweede plek voor het generaal. Dubbele geeft in tegenstelling tot veel leden zijn jonge duiven geen extra trainingsvluchten doordeweeks. Zijn winnende duif komt deze keer uit zijn vermaarde 440. Dubbele heeft zijn jonge duiven echt goed in vorm, anders win je geen twee van de drie jonge duivenvluchten. Tevens werd op deze Heusden-Zolder ook de eerste prijs gewonnen in het Samenspel. Dubbele van harte proficiat met deze mooie zege.

Frank en Harm Kempers werden met 1 seconde en dat is nog minder dan een snavellengte geklopt en zij werden keurig tweede in de vereniging en in het ACG. Van den Berg Pigeons domineerde de top tien met de kopprijzen drie, vier, vijf, zes, acht en tien. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het erg goed en werden deze keer zeven. Frans van den Berg jr werd nummer negen en dat is een geweldige prestatie. In de eerste divisie eerste Frank en Harm Kempers, tweede Frans van den Berg jr, derde Riekelt en Jannie Brands.

Uitblinkers met een prijspercentage van 70 of meer zijn Van den Berg Pigeons 30 op 39, Tiemen Schinkel en Lub Korf met 30 op 39, Frank en Harm Kempers met 21 op 29, Pieter Woord met 44 op 56 en Jacob Loosman 20 op 26. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons met de prijzen 104 en 105. De Jackpot voor de laatste prijsduif van alle drie jonge duivenvluchten gaat naar Pieter Woord. De minutenprijs was voor Tiemen Schinkel.

Heusden-Zolder werd een vlot verlopen vlucht met geen verliezen. Volgende week inkorven voor Tienen, gelegen op zo’n 200 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.