Dubbele Hakvoort wint met zijn super 517 lastige Gennep

 

Gennep 15 4a Losplaats Gennep 10:45 uur

Maar 435 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de eerste officiële vlucht van het seizoen 2017 vanuit Gennep met een afstand voor Urk van 114 kilometer. Het gebeurd niet vaak dat er minder duiven worden ingemand voor de eerste wedvlucht dan de trainingsvlucht daarvoor, maar de weersvooruitzichten waren ook niet best. Zaterdag was er eerst een wegtrekkend regenfront naar het zuidoosten, waardoor de duiven pas om 12.30 uur gelost konden worden en dat met een harde west-noord-westen wind en een gevoelstemperatuur van slechts een paar graden boven nul. De duiven zouden het niet cadeau krijgen, de harde wind zorgde er voor dat de duiven heel laag boven de grond vlogen en dan kunnen ze natuurlijk ook wat raken. Toch waren het de betere liefhebbers die ook met deze moeilijke omstandigheden de beste prestaties leverden.

Opnieuw viel de eerste duif op de klep in de Nieuw Guineastraat bij Dubbele Hakvoort en opnieuw was het zijn super 517 die nu om 14.06 uur afdrukte en met een gemiddelde snelheid van 71 kilometer per uur de 114 kilometer had overbrugd. De 517 was vorige week ook al de eerste op Duiven en deze 3-jarige weduwnaar geeft Dubbele een fantastische start van het seizoen. Opnieuw de meest nadelige wind en dan met het meest westelijk gelegen hok in het concoursgebied de eerste prijs pakken bij PV Flevoland en zoals later bleek ook de eerste prijs in het samenspel op zo’n 1.800 duiven. Natuurlijk stond de 517 als eerstgetekende op de lijst, zodat Dubbele daar ook goede zaken doet. Dubbele is met zo’n seizoenstart meteen de grote favoriet bij PV Flevoland. Dubbele van harte gefeliciteerd met deze speciale duif de 517 en deze mooie zege, het is je door iedereen van harte gegund.

Tiemen Schinkel en Lub Korf kregen hun duiven prima en pakten de kopprijzen twee, vier en vijf. Van den Berg Pigeons kregen ondanks hun gunstige ligging in Tollebeek klop van de Urkers, maar wisten zich goed te handhaven met de derde en negende prijs. Fokke Gnodde deed het erg goed met 10 op 15 en met de kopprijzen zes en tien. Fokke zijn tweede duif de 718 was vorige week vijfde op Duiven. Jacob Loosman kreeg zijn duiven het beste met 22 prijzen op 33 duiven, had met 11 duiven de meeste prijzen op het eerste blad en begon met een keurige zevende plek. Frank Kempers en zoon Harm hadden ook een hele mooie start met een prima achtste plek. De eerste jeugdliefhebber was Frans van den Berg met plek 59.

Verder mooie prestaties van Robbie en Jolanda Vahl nu op plek 51 en Wilco Nijenkamp was goed voor 4 prijzen op 6 duiven. Bij de jaarlingen waren Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Van den Berg Pigeons tweede en Jacob Loosman derde. In de eerste divisie was Jacob Loosman eerste en derde en Frank en Harm Kempers tweede. De minutenprijs was voor Cees van der Steeg en de secondenprijs was voor Louw van den Berg.

Helaas was zaterdag de verkeerde uitslag gemaakt, waardoor er wat verkeerde winnaars bekend werden gemaakt van de diverse prijzen, excuses daarvoor. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons, de Jackpot voor de laatste prijsduif was niet gezet en gaat naar de volgende vlucht. De gesponsorde zakken voer waren op prijs 13 voor Gerrit Wakker, de middelste liefhebber Riekelt & Jannie Brands, de laatste liefhebber Cees van der Steeg en de 1 na laatste prijsduif Fokke Gnodde. Zaterdagavond werden maar liefst 20 zakken voer uitgereikt en 450 paaseieren, waardoor iedere liefhebber met prijzen naar huis ging. En natuurlijk werd Dubbele in het zonnetje gezet vanwege zijn fantastische eerste prijs in het samenspel.

Volgende week spelen we Weert, afstand Urk 158 km en afstand Swifterbant 147 km. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.