Dubbele Hakvoort wint met een millimeter voorsprong Gennep

201 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht op de vitesse, gelegen op 114 kilometer van Urk. Helaas bleek het weer zaterdag te slecht om te concoursen, een zware depressie en de vele zware regenbuien was de reden om de vluchten uit te stellen naar zondag. Zondagmorgen bleek het weer perfect en de duiven in Gennep werden om 07.30 uur gelost met een matige zuidwesten wind. Het was combinatie Huigens-van der Molen uit Bant die de eerste prijs in Samenspel F2 scoorde en daar willen we ze van harte mee feliciteren.

Als er een flink koppel duiven tegelijk arriveert is het zaak om in ieder geval je eerste duif zo snel mogelijk op het constateersysteem te laten landen. Het was Dubbele Hakvoort die zijn jaarling weduwnaar de 356 om 08.41.57 uur constateerde en met een snelheid van 95 kilometer per uur was daarmee de 114 kilometer afgelegd. Bij de melding bleek deze duif de tweede, maar ’s avonds in het clubgebouw bleek het met zeer miniem verschil toch voldoende voor de tweede zege dit seizoen van Dubbele Hakvoort. Omgerekend was het verschil ongeveer een millimeter.

Bij andere sporten hebben ze dan een foto finish of een VAR nodig, in de duivensport wordt de snelheid berekend met 3 cijfers achter de komma. Dubbele pakte zijn tweede duif en eerstgetekende op een keurige vijfde plek. Dubbele staat inmiddels op vrij korte achterstand derde in de strijd voor het generaal kampioenschap en gezien zijn zeer sterke spel op de dagfond zou hij dit seizoen wel eens de grote kampioen kunnen worden. Dubbele van harte proficiat met deze hele mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf kregen acht duiven tegelijk en dat is niet altijd een voordeel. Heel nipt werd de eerste prijs verspeeld. Tiemen en Lub scoorden 18 op 20 en zij begonnen met de tweede, derde, vierde, zesde, zevende, achtste, negende en tiende prijs. Andere uitblinkers waren jeugdlid Stefanus Loosman met 8 op 13, Bertram van Zuiden met 12 op 19, jeugdlid Joas van Zuiden met 7 op 9, Frank en Harm Kempers met 9 op 14, Erik Korteweg met 7 op 12 en jeugdlid Wouter Kroon met 7 op 9.

In de eerste divisie eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Stefanus Loosman en derde Wouter Kroon. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Wouter Kroon en derde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 15 en 20 voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frank en Harm Kempers.

Vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Robbie Vahl, derde Johannes Schinkel, vierde Stefanus Loosman en vijfde Piet en Simon Zeeman. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Bertram van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de duiven de eerste vijf plaatsen voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-652, 17-193, 17-188, 18-650 en de 16-757.

Volgende week de vierde vlucht van de midfond vanuit Rethel gelegen op 360 kilometer van Urk en op 351 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.