Dubbele Hakvoort wint lastige vlucht op de dagfond vanuit Troyes

Donderdagavond werden bij PV Flevoland 324 duiven ingemand voor de eerste vlucht op de dagfond vanuit Troyes, gelegen op 500 kilometer van Urk. De duiven werden al vroeg gelost om 07.10 uur met een matige Noordenwind. De duiven kregen te maken met zeer pittige buien met onweer en hagel en dat veroorzaakte grote verschillen in de aankomsten. De duif die daar het beste mee wist om te gaan was de 16-954 en deze klasseduif is van de beste Urker liefhebbers dit seizoen de Gebroeders De Vries. De gebroeders wonnen daarmee de eerste plek in het Samenspel F en teletekst in de afdeling en dat is meer dan een felicitatie waard.

Om 14.07 uur viel de weduwnaar de 17-944 op de plank in de Nieuw Guineastraat bij Dubbele Hakvoort. De 944 maakte een snelheid van 72 kilometer per uur en bezorgde zijn baas een fraaie zege bij PV Flevoland en een keurige negende plek in het Samenspel. Dubbele had 10 duiven mee en met zeven prijzen is dat een mooie uitslag. Dubbele is dit seizoen rustig begonnen, speelde deze week pas voor het eerst zijn jaarlingen op Heusden-Zolder en heeft daarmee waarschijnlijk een behoorlijk voordeel in de tweede helft van het seizoen. Inmiddels is Dubbele opgeklommen naar de vijfde plek voor het Generaal en een top drie plek lijkt in het verschiet. Dubbele is ieder jaar goed voor een aantal overwinningen en deze op Troyes is een hele mooie en daar kunnen we Dubbele van harte mee feliciteren.

Jelle Roskam is een echte liefhebber van de dagfond en bewees zijn klasse op deze Troyes met een prima tweede en negende plek. Riekelt en Jannie Brands waren ook goed op dreef met 10 op 12 en zijn begonnen met de prijzen drie en zes. Frank en Harm Kempers hebben de duiven ook goed voor elkaar met 14 op 20 en de mooie kopprijzen vier en acht. Tiemen Schinkel en Lub Korf speelden heel voorzichtig deze Troyes en dan kon nog wel eens hun valkuil worden. Toch was met 9 op 10 en de kopprijzen vijf, zeven en tien het een redelijk resultaat.

Andere uitblinkers de jeugdliefhebbers Joas van Zuiden met 4 op 4 en Stefanus Loosman met 6 op 9. In de eerste divisie eerste en tweede Jelle Roskam en derde Klaas van den Berg. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede StefanusLoosman en derde Wouter Kroon. De gratis zakken voer zijn voor Riekelt en Jannie Brands met plek 13, Robbie Vahl als middelste liefhebber, Bert Hakvoort als laatste liefhebber en Pieter Woord met de 1 na laatste prijsduif. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 14 en 22 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord.

Volgende week de derde midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk en 295 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.