Dubbele Hakvoort wint lastige Pithiviers 26-05-2012

            

Donderdagavond werden 216 duiven ingemand voor Pithiviers, een dorp in Frankrijk gelegen tussen Parijs en Orleans op zo’n 554 kilometer van Urk. Zaterdag werden de duiven al vroeg losgelaten om kwart voor zeven. Het was zaterdag heel warm met een vlagerige stevige oostenwind. Deze omstandigheden maakten deze Pithiviers tot een hele moeilijke klus voor de duiven.

Het was klokslag half vier toen de 430 viel bij Dubbele Hakvoort in de Nieuw Guineastraat met een gemiddelde snelheid van ruim 63 kilometer per uur. Al snel bleek dat de 430 met 8 minuten voorsprong de eerste prijs pakte in PV Flevoland, verder scoorde de 430 de vierde prijs in het ACG en de 25e stek in de afdeling. In de vereniging scoorde Dubbele ook nog eens de zesde plaats. Dat Dubbele deze vlucht van tevoren op zijn juiste waarde had ingeschat blijkt wel uit het feit dat zijn eerste twee duiven ook zijn eerste twee getekende duiven waren. Pithiviers werd zodoende een hele mooie overwinning en bij deze Dubbele van harte proficiat. Verder ook de felicitaties aan Riekelt Brands met zijn keurige achtste plek op teletekst.

Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden op gepaste afstand een mooie tweede plek en wederom met hun jaarling topduif de 381. De 381 is met voorsprong de beste jaarling in de vereniging en speelt met alle soorten weersomstandigheden rats aan de kop. Klaas en Pieter Woord pakten de derde plaats met hun 048.

Hans Wakker won de familiestrijd met zijn zoon Gerrit vrij nipt. Hans speelde een keurige vierde plek en Gerrit was zeer tevreden met zijn vijfde plaats. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr scoorden een mooie zevende plek met hun 487. Onze voorzitter Louw van den Berg speelde samen met zijn vader Frans de achtste plek. Een teken dat hun duiven steeds beter in vorm komen voor hun favoriete spel op de marathon vluchten.

De dagfondkampioenen van vorig jaar Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn completeerden de toptien met een mooie negende en tiende plaats. Er waren slechts vier liefhebbers met 50% prijs, te weten Hans Wakker, Gerrit Wakker, Klaas van den Berg en de Gebroeders Meindert en Jan de Boer. Ook het feit dat liefst acht liefhebbers bij de toptien pakten, een record dit jaar, geeft aan dat Pithiviers een zeer lastige klus was voor de liefhebbers en hun duiven.

Dubbele Hakvoort scoorde ook de eerste en derde prijs in de eerste divisie met Hans Wakker op een mooie tweede plaats.

Voor de liefhebbers van de grote fond is het dinsdagavond inkorven in het eigen clublokaal voor de eerste marathon vlucht vanuit Limoges, gelegen op zo’n 816 kilometer van Urk. Op dit soort vluchten pakken vaak de echte specialisten de kopprijzen, maar het is al vaak voorgekomen dat een volslagen outsider de specialisten te slim af was. Dat is ook het mooie in de duivensport, het verrassingseffect is altijd aanwezig. Iedereen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.