Dubbele Hakvoort wint laatste vlucht op Asse Zellik

203 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de natour vanuit Asse Zellik, gelegen op 219 kilometer van Urk. Het beloofde eindelijk mooi weer te worden en nadat zaterdag de mist en nevel was weggetrokken was het een voorrecht om met dat mooie weer op je duiven te wachten. De duiven werden gelost om 10.30 uur met matige hoofdzakelijke oostelijke wind. Het waren Maarten en Cornelis Hakvoort die de eerste prijs pakten in het afdelingsconcours en een schitterende uitslag realiseerden. Maarten en Cornelis van harte proficiat.

Om 13.16 uur viel de jonge schimmel de 986 op de klep bij Dubbele Hakvoort in de Nieuw Guineastraat vlak aan de dijk tussen Urk en Lemmer. Dubbele had veel vertrouwen in de schimmel 986 want deze stond eerst getekende. De 986 legde de 218 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 79 kilometer per uur en bleek al snel de eerste prijs te hebben gescoord bij PV Flevoland.

Het was de zesde eerste prijs van Dubbele, een teken dat hij een heel goed seizoen heeft gedraaid en terecht tweede generaal is geworden. Dubbele heeft de laatste jaren heel veel progressie geboekt en als dat zich doorzet is hij volgend jaar de te kloppen favoriet voor het generaal. Dubbele realiseerde een uitstekende serie op deze Asse Zellik en zijn tweede duif werd keurig zesde. Dubbele van harte proficiat met jouw fantastische seizoen en deze mooie zege op Asse Zellik.

Riekelt en Jannie Brands waren opnieuw de grote uitblinkers op deze natourvlucht en naast de beste serie werden de kopprijzen twee, drie en vier hun deel. Wilco Nijenkamp deed het ook formidabel met en een hele mooie serie en de kopprijzen vijf en acht. Bertram en Joas van Zuiden waren ook heel goed op dreef met de kopprijzen zeven, negen en tien.

Uitblinkers met een mooie serie prijsduiven waren Riekelt en Jannie Brands met 25 op 29, Dubbele Hakvoort met 11 op 15, Wilco Nijenkamp met 11 op 16 en Piet en Simon Zeeman met 20 op 27. In de eerste divisie was het volledige podium voor Riekelt en Jannie Brands. Bij de jonge duiven eerste Dubbele Hakvoort en tweede en derde Riekelt en Jannie Brands. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijs is niet gewonnen.

Het laatste kampioenschap op de natour werd een ongekend spannende strijd waar de eerste drie eindigden met een verschil van in het totaal maar 2,5 punt. Onaangewezen de beste werd Stefanus Loosman, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Fokke Gnodde en vijfde Robbie en Jolanda Vahl. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Fokke Gnodde, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Robbie en Jolanda Vahl en vijfde Stefanus Loosman. Bij de duiven eerste, vierde en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 15-923, 15-971 en hun 15-269, tweede en derde Stefanus Loosman met zijn 16-568 en 16-939.

Het seizoen 2017 bij de afdeling Friesland’96 zit er weer op en PV Flevoland mag terug kijken op een voortreffelijk seizoen waar heel veel progressie werd geboekt met name door het gezondheidsprogramma. Veel kampioenschappen in groot verband, grotere prijspercentages, het gemiddeld veel sneller sluiten van het concours, een NPO zege en zelfs een Internationale zege. Nu is de tijd om weer te genieten van de www.taartvluchten.nl waar het werkgebied zich dit seizoen heeft uitgebreid tot heel sector 4. Ook daar worden stappen gemaakt vooral om de gekozen goede doelen te steunen en om te genieten met elkaar van een mooi onderdeel van de duivensport. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.