Dubbele Hakvoort wint Gennep jonge duiven

433 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanaf Gennep gelegen op 114 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagmorgen om 07.30 uur gelost met weinig wind hoofdzakelijk uit het noorden. Het werd een heel mooi concours met geen verliezen. Het was Johannes Schinkel die eerste werd in het district van 6.196 jonge duiven. Johannes van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Om 08.53 uur werd in de Nieuw Guineastraat de eerste duif geconstateerd door Dubbele Hakvoort. Het was zijn 807 die de 114 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 83 kilometer per uur en daarmee Dubbele de eerste prijs in de vereniging bezorgde. Dubbele heeft deze 807 gekweekt uit zijn legendarische 153 en dat gaf Dubbele het vertrouwen om deze duif bovenaan de lijst te plaatsen. Dat zo’n duif dan meteen de eerste prijs pakt is natuurlijk het werk van grootmeester Dubbele die daarmee zijn klasse ook bij de jonge duiven bewijst. Dubbele van harte proficiat met deze mooie zege.

Jacob Loosman deed het super met 23 prijzen op 34 duiven en Jacob begon met de tweede, derde, zevende en tiende plek. Robbie en Jolanda Vahl wonen in een uithoek van onze vereniging en dan is het erg knap om de vierde plek te scoren. Erik Korteweg is net begonnen met jonge duiven op zijn nieuwe adres en na een prima vierde plek vorige week was nu een mooie vijfde plaats zijn deel. Piet en Simon Zeeman deden het ook goed met hun jonge duiven en behaalden een keurige zesde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook bij de uitblinkers met weer een giga hoog prijspercentage met 49 prijzen op 57 duiven en zij begonnen met de achtste en negende plek.

Verdere uitblinkers Frank en Harm Kempers met 24 op 30 en Riekelt en Jannie Brands met 17 op 24. In de eerste divisie eerste Robbie en Jolanda Vahl, tweede Erik Korteweg en derde Piet en Simon Zeeman. Bij de jeugd geen deelname. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Frank en Harm Kempers met de prijzen 78 en 169. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Wicher en Janny Okkes. De gesponsorde zakken voer zijn voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met prijs 13, Cees van der Steeg als middelste liefhebber, Jef Custers als laatste liefhebber en Wicher en Janny Okkes met de 1 na laatste prijsduif.

Conform het besluit van onze voorjaarsvergadering, in afwijking van de afdeling, wordt deze vlucht gerekend voor de kampioenschappen. Dat niet alle leden dit wisten kan de vliegprogrammacommissie en de secretaris zich aanrekenen.

Vrijdag is het inkorven voor Gennep jonge duiven. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.