Dubbele Hakvoort wint de eerste vlucht jonge duiven op Gennep

543 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht met de jonge duiven vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. De weersverwachting was goed, een zuiden wind met in de loop van de dag wat buien op de vlieglijn. De duiven werden zaterdag gelost om 08.30 uur en inderdaad een zuiden wind met links en rechts wat buien. Kortom ideaal weer voor de jonge garde met genoeg drinkgelegenheid voor de jonge duiven die te ver doorschieten en met de grote groepen duiven meetrokken diep in de provincie Friesland. Het was Klaas Hoekstra die het volledige podium in de regio bezette met ruim 2.000 jonge duiven in concours. Klaas van harte proficiat met deze mooie zege.

Bij PV Flevoland werd de eerste jonge duif geconstateerd in de Nieuw Guineastraat dicht tegen de dijk. Daar staan de duivenhokken van Dubbele Hakvoort en het was zijn 976 die om 09.47 uur afdrukte en de 114 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 89 kilometer per uur. In het regioconcours werd het een mooie zevende plek op 2.104 duiven. Overigens won Dubbele ook de eerste vlucht dit seizoen met oude duiven op Gennep, dus het opstarten met oude duiven en nu met jonge duiven kan niet beter. Dubbele doet het de laatste jaren erg goed met zijn oude duiven, maar het spel met de jonge duiven krijgt hij ook steeds beter onder de knie. Daardoor wordt het een geduchte concurrent voor een plek bij de beste drie spelers op de programmavluchten bij PV Flevoland. Dubbele Hakvoort kreeg zijn jonge duiven goed thuis en had bijna 50% in de prijzen. Dubbele van harte proficiat met deze mooie zege.

Van den Berg Pigeons deed het super met de jonge duiven en was goed voor de kopprijzen twee, drie en vijf. Frank en Harm Kempers ontwikkelen zich ook tot zeer goede spelers en worden nu echt kandidaat voor de podiumplekken voor het generaal. Frank en Harm draaien zeer hoge prijspercentages op bijna alle vluchten en dat was deze jonge duivenvlucht ook het geval, bovendien scoorden zij de mooie kopprijzen vier en zeven. Riekelt en Jannie Brands zijn in het stille seizoen verhuisd van Espel naar Urk. Hoewel zij met de overgewende duiven goed mee doen, zal deze jonge garde de basis moeten worden voor een nieuwe topkolonie. Hun jonge duiven gaven meteen een visitekaartje af en Riekelt en Jannie behaalden een keurige zesde en achtste plek. Fokke Gnodde was goed voor een knappe negende plek. Jacob Loosman is een echte specialist op de korte vluchten en op deze Gennep werd een prima tiende plek gescoord.

Liefhebbers met een prijspercentage van 70 en meer waren Van den Berg Pigeons met 35 op 41, Frank en Harm Kempers met 20 op 28 en de beste was jeugdlid Frans van den Berg die met uitsluitend fondduifjes een bijna perfecte 18 op 19 scoorde. Bij de jeugd deed alleen Frans van den Berg mee en daarom was het volledige podium voor Frans. In de eerste divisie werden Frank en Harm Kempers eerste en derde en Riekelt en Jannie Brands tweede. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons met de prijzen 51 en 70. De Jackpot voor de laatste prijsduif was niet gezet, dus deze schuift door naar de tweede vlucht met jonge duiven en dat zal een groot bedrag worden voor de winnaar.

Over het algemeen verliep deze eerste vlucht voor de jonge duiven vrij goed en zijn de duiven goed nagekomen.

Volgende week staat Weert op het programma, gelegen op 158 km van Urk en op 103 km van Swifterbant. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.