Dubbele Hakvoort winnaar van snel verlopen Tilburg

419 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de natour. In eerste instantie stond Weert op het programma, maar na advies van Zimoa werd dit gewijzigd in veel westelijker gelegen Tilburg. Zaterdag werden de duiven in Tilburg gelost om 10.20 uur met een west-zuid-westen wind. Maarten Hakvoort en zoon Cornelis waren de grote winnaars in het regio concours, het complete podium was voor hun. Maarten en Cornelis van harte proficiat.

Om 11.47 uur viel de twee-jarige duivin de 524 op de klep bij Dubbele Hakvoort. De 524 vloog de 131 kilometer met een gemiddelde snelheid van 90 kilometer per uur en bezorgde Dubbele zijn eerste overwinning van het seizoen bij PV Flevoland. Dubbele is een hele stabiele speler die al jaren bij de beste zeven programmaspelers van PV Flevoland behoort. Ieder jaar is er wel een weekend waarin Dubbele superuitslagen realiseert. Dit weekend was het weekend van Dubbele Hakvoort en voor deze mooie zege op Tilburg krijgt hij de dikverdiende felicitaties.

Van den Berg Pigeons scoorde een keurige tweede plek. Fokke Gnodde was de grote uitblinker op deze Tilburg. Fokke gaf maar twee duiven mee en scoorde de derde en negende plek, twee mee en twee in de top tien is super en ook daar zijn de felicitaties op zijn plaats. Gerrit Wakker deed het ook erg goed met 13 prijzen op 23 duiven en Gerrit begon met een mooie vierde plek. Jef Custers behaalde een hele mooie vijfde plek met zijn 12-224 en deze 224 scoorde hiermee zijn tiende top tien plek. Riekelt en Jannie Brands werden netjes zesde. Wilco Nijenkamp deed het prima door met zijn eerste natourvlucht gelijk de zevende plek te scoren. Harmen Gnodde deed het bijzonder goed met 17 prijzen op 23 duiven en Harmen begon met een mooie achtste plek. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren goed voor een keurige tiende plek. Mooie series waren er voor Frank, Gerwin en Harm Kempers met 13 prijzen op 18 duiven en Piet Bakker met 1 prijs op 2 duiven.

Bij de jonge duiven was eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde en derde Wilco Nijenkamp. Bij de duivinnen was eerste Dubbele Hakvoort, tweede Gerrit Wakker en derde Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Jef Custers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was nu extra aantrekkelijk omdat het zo wel de Jackpot van Gennep als van Tilburg was. Deze dubbele Jackpot was ook voor Dubbele Hakvoort. De minutenprijs was voor Wilco Nijenkamp.

Bij de kampioenschappen op de natour onaangewezen eerste Fokke Gnodde, tweede Dubbele Hakvoort, derde Klaas van Berg en Bartel de Berg, vierde Gerrit Wakker en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Fokke Gnodde, tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg, derde Gerrit Wakker, vierde Jef Custers en vijfde Van den Berg Pigeons. Bij de duiven eerste Fokke Gnodde met zijn 15-697, tweede Gerrit Wakker met zijn 14-454, derde Piet en Simon Zeeman met hun 08-280, vierde Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met hun 15-126 en vijfde Dubbele Hakvoort met zijn 14-543.

Volgende week de derde vlucht op de natour vanuit Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.