Dubbele Hakvoort winnaar uitgestelde Chimay

497 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Op vrijdag was de weersverwachting voor zaterdag een noordwesten wind met redelijk weer. Zaterdagmorgen was het miezerig weer, slecht zicht en nog erger geen beweging in de lucht. De lossingscommissie gaf om 12.00 uur te kennen dat de vlucht uitgesteld werd naar zondag. Toen zaterdagavond het verloop bij Afdeling 10 zichtbaar werd op Compuclub werd duidelijk dat dit uitstel een hele goede beslissing was. Zondag begon met nevel wat al vrij snel oploste en daarna konden de duiven om 10.25 uur gelost worden met een matige noordoosten wind. Het was opnieuw Raymond de Vries uit Heerenveen die zijn tweede opeenvolgende zege boekte. Raymond van harte proficiat.

Om 14.31 uur viel de jaarlingdoffer 012 op de klep in de Nieuw Guineastraat bij Dubbele Hakvoort. De 012 had de 305 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 75 kilometer per uur en won daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland. Overigens was het verschil met de tweede prijs omgerekend maar 8 seconden. De 012 vloog dit jaar op Weert een tweede prijs en lijkt de nieuwe topper bij Dubbele te worden. Dubbele speelt nu voor de vierde week op rij in de top tien en als Dubbele en zijn duiven éénmaal in het ritme zitten houden ze dat de rest van het seizoen gemakkelijk vol. De concurrentie is gewaarschuwd. Dubbele speelde op deze Chimay ook nog de zevende prijs. Dubbele van harte proficiat met deze mooie zege.

Jacob Loosman heeft zijn duiven prima op de rit en met een nipt verschil van 8 seconden werd hij keurig tweede. Overigens met 13 op 15 was Jacob het best presterende hok. Jeugdlid Wouter Kroon verbaasde iedereen met een schitterende derde prijs met zijn eerstgetekende 16-148 die vorige week op Quievrain al prijs 23 scoorde. Met 5 prijs op 7 duiven werd het een prima uitslag en Wouter kreeg een daverend applaus van de aanwezige leden. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren natuurlijk ook weer goed op dreef met 28 prijzen op 37 duiven en zijn begonnen met de vierde, vijfde, zesde, achtste en tiende prijs. Hun eerste duif en ook hun beste duif de 16-757 scoorde zijn zoveelste kopprijs. Riekelt en Jannie Brands deden het ook weer erg goed met 15 op 20 en zij beginnen met prijs negen. Verder viel Wilco Nijenkamp nog op met 3 prijzen op 4 duiven.

In de eerste divisie eerste Wouter Kroon, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Jelle Roskam. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon, tweede Joas van Zuiden en derde Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de prijzen 4 en 37. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jelle Roskam. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

Zondagvluchten tellen niet voor de kampioenschappen, dus daarin geen wijzigingen deze keer.

Volgende week een dubbel programma. Op donderdag inmanden voor de eerste vlucht op de dagfond Jouy-le-Chatel, gelegen op 479 kilometer van Urk en 469 kilometer van Swifterbant. Tevens zijn dan weer 4 gesponsorde zakken voer te winnen. Op vrijdag inmanden voor de supervitesse vanuit Weert gelegen op 158 kilometer van Urk en 147 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.