Dubbele Hakvoort uitblinker op St.Truiden 21-04-2012

 

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 513 duiven ingemand voor St Truiden, een plaats in België in de buurt van Maastricht. De liefhebbers waren gespannen gezien de hele slechte weersverwachting voor zaterdag, zware regenfronten zouden vanuit België naar Noord Nederland trekken. Zaterdag bleek echter dat na het eerste frontje het weer heel snel opklaarde, dusdanig dat al om 8.20 uur gelost kon worden.

Het was de topduif de 173 van Klaas en Pieter Woord die de 209 kilometer om 10.15 uur met een snelheid van 109 kilometer per uur overbrugde. De 173 speelde daarmee zijn zoveelste eerste prijs in PV Flevoland. De 173 kwam als altijd pijlsnel naar binnen en werd met zijn 12e plaats op 21.897 duiven in de afdeling op zijn waarde geklopt voor teletekst. Dat het heel dicht op elkaar zat voor teletekst blijkt uit het feit dat tussen de 3e prijs en de 12e prijs slechts 20 seconden zaten. De sportvrienden van ZVE, TWU en YMU allen van harte gefeliciteerd met de mooie teletekstnoteringen en Patrick Wemmenhove proficiat met de NPO overwinning.

Dubbele Hakvoort was de grote uitblinker bij PV Flevoland op St Truiden met de 2e, 7e, 8e, 10e en 12e plaats. Bij deze vijf topklasseringen pakte Dubbele ook zijn eerstgetekende. Helaas had Dubbele veel pech met de binnenkomst van zijn eerste duif. Op het moment van aankomst zweefden een paar roofvogels boven zijn hok, waardoor veel tijd, een eerste plaats en mogelijk teletekst werd verspeeld. Maar desondanks Dubbele van harte proficiat met deze mooie uitslag.

De derde plaats was voor de combinatie Schinkel-Korf en ook nu werd meer dan 50% prijs gepakt met alleen maar jaarlingen, een puike prestatie. Piet Molenaar heeft zijn duiven ook weer goed in orde. In 2011 pakte Piet een hele serie toptien klasseringen vooral op de vitesse en midfondvluchten. Ook op St Truiden werd daar een prima 4e plek aan toegevoegd. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr verloren ook veel tijd met hun eerste duif, toch werd hun 071 nog keurig 5e.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn pakten hun 1e toptien klassering met de 6e plek. Gerrit Wakker pakte met zijn favoriet de 145 de 9e plaats. Zijn vader Hans Wakker had met 53% het hoogste prijspercentage, opmerkelijk was dat er maar 3 liefhebbers 50% of meer prijs pakken.

Dubbele Hakvoort pakte ook de 1e en 3e prijs in de eerste divisie, terwijl Piet Molenaar 2e was.

Zaterdagavond bleek dat alle 20 liefhebbers die hadden meegedaan op St Truiden ook allemaal op de verenigingsuitslag stonden, iets wat dit jaar nog niet was voorgekomen. De complimenten zijn voor de lossingscommissie die met een perfecte lossing zorgden voor een onverwacht mooie vlucht met heel weinig achterblijvers. PV Flevoland kon deze vlucht niet uitblinken in ACG 5, volgende week met de eerste midfondvlucht weer nieuwe kansen op succes voor onze leden.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.