Dubbele Hakvoort op teletekst St.Quentin 25-08-2012

 

Bij PV Flevoland werden 142 duiven ingemand op St Quentin, een stad in Noord Frankrijk gelegen op 353 kilometer van Urk. Op donderdag waren veel liefhebbers pessimistisch gezien de hoeveelheid voorspelde regen. Zaterdagmorgen viel het mee en werden de duiven gelost om 07.40 uur met een zuidzuidwesten wind. De verwachting was dat de eerste duiven een hoge snelheid zouden halen.

Het was Dubbele Hakvoort die om 10.59 uur zijn jonge doffer de 230 constateerde en deze haalde een snelheid van 106 kilometer per uur. Het bleek meteen om een hele vroege duif te gaan, vrij vlot bleek de eerste prijs van PV Flevoland zeker en ook was het de snelste duif op Urk. Toen begon het wachten of dit goed genoeg was voor de toptien van de afdeling. Uiteindelijk bleek Dubbele Hakvoort de negende prijs te scoren op maar liefst 12.185 duiven en dus werd de felbegeerde plek op teletekst een feit. De 230 werd gewoon vanaf zijn schapje ingekorfd en leverde dus op pure klasse deze topprestatie. Was Dubbele vorige week met de vrijdaglossing nog benadeeld, op deze St Quentin nam hij op sportieve wijze zijn revanche. Dubbele werd zaterdagavond tijdens de huldiging spontaan toegezongen en ontving een prachtig boeket bloemen en een groot vleespakket. Dubbele van harte proficiat met deze topprestatie.

Het waren Tiemen Schinkel en Lub Korf die ook nu weer een mooie serie kopprijzen draaiden met de tweede, derde, vierde, vijfde, zesde en negende prijs en 20 van hun 38 duiven in de prijzen. In de regio was dit opnieuw een prima uitslag en ze zijn nog steeds de grote favorieten voor het jonge duifkampioenschap. Een hele bijzondere jonge duif is hun 731. Deze 731 vloog op Boxtel de 21e, op Lommel de 14e, op Nijvel 1 de 2e, op Nijvel 2 de 1e en op St Quentin de 2e. Wat een klasse duif, een voorrecht op zo’n topper op je hok te hebben. Tiemen en Lub proficiat met deze uitslag.

Opnieuw was Fokke Gnodde weer present in de toptien, nu met zijn tweede getekende de 732 op de zevende plek. Fokke draait een bijzonder goed jonge duivenseizoen en zal daardoor volgend jaar ook een geduchte concurrent worden voor diverse kampioenschappen. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden prima mee met een achtste plek en acht van hun negentien duiven in de prijzen. Op plaats 10 Wicher en Janny Okkes, een prima prestatie van deze overnachtspelers en een teken dat het met de snelheid van hun duiven wel goed zit.

Verder ook nog de felicitaties voor Jan Barendrecht uit Emmeloord die met een derde plek op teletekst ook fantastisch presteerde.

Komende week het slotstuk van het jonge duiven seizoen de Nationale Juniorenderby Morlincourt. Zal Dubbele opnieuw stunten of wordt het opnieuw een zege voor Tiemen en Lub ? Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.