Dubbele Hakvoort grandioze winnaar Morlincourt

231 duiven werden er donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de Nationale vlucht voor de jonge duiven op Morlincourt, gelegen op 389 kilometer van Urk. Vorig jaar was deze vlucht, toen vervlogen op Reims, een grandioos succes voor PV Flevoland met de eerste Nationaal van Tiemen Schinkel en Lub Korf. Zaterdag werden de duiven gelost om 09.30 uur met een west-zuid-westenwind. Niet echt een goede wind om nationaal vroeg te spelen in deze hoek, maar je moet natuurlijk wel eerst de vroegste duif in deze regio pakken voor je verder kunt kijken.

Dubbele Hakvoort is een grote tegenstander van het tussendoor lappen van de jonge duiven. Dubbele kiest voor een uitgekiende arbeid rust verhouding bij zijn jonge duiven en daar horen extra lapvluchtjes niet bij. Dubbele had wat jonge duiven op het nest gebracht en de jonge doffer 750 zat bij het inkorven op kleine jongen van enkele dagen. Zaterdag stond Dubbele al vroeg op de duiven te wachten, toen plotseling als een schicht de 750 het hok in schoot. De tijd was 14.02 uur en dat betekende dat de 750 de 389 kilometer had gevlogen met een gemiddelde snelheid 86 kilometer per uur. Het bleek na een zeer snelle melding de eerste duif te zijn bij PV Flevoland en in de regio. Uiteindelijk werd een 15e NPO gescoord op dik 7.000 duiven in de afdeling. Opnieuw een absolute topprestatie bij PV Flevoland en die werd nu geleverd door Dubbele Hakvoort. Dubbele van harte proficiat met deze zege.

Van den Berg Pigeons deed het ook erg goed met 10 prijzen op 17 duiven en zij beginnen met de tweede, zesde en achtste prijs. Jammer dat hun jonge duiven erg veel tijd verspelen met binnenkomen, daarmee werd een topklassering verspeeld. Maar deze goede uitslag leverde toch enkele schitterende kampioenschappen op. In de afdeling werd Van den Berg Pigeons eerste kampioen onaangewezen en tweede kampioen aangewezen. Het is voor het eerst dat leden van PV Flevoland zulke kampioenschappen behalen. Louw, Frans en Lub van harte proficiat. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het prima met 17 prijzen op 30 duiven en zij beginnen met de derde, vierde, vijfde en zevende prijs. Opnieuw een knaluitslag op de belangrijkste vlucht met jonge duiven en opnieuw generaal kampioen bij PV Flevoland. Tiemen en Lub van harte proficiat. Riekelt en Jannie Brands behaalden een mooie negende plek en Jelle Roskam werd knap tiende. Het was opmerkelijk dat onze topliefhebbers andere jonge duiven vooraan kregen op deze Morlincourt. Alleen Van den Berg Pigeons en Jelle Roskam hadden duiven vooraan die al meerdere keren top tien hadden gevlogen. Frank, Gerwin en Harm Kempers waren trouwens weer goed voor een mooie serie met 7 prijzen op 12 duiven. Frank en zijn zonen zijn nog niet zo lang bezig met de duivensport, maar maken dit jaar zeer grote vorderingen. Met zeer regelmatig een hoog prijspercentage komen de vroege duiven en kampioenschappen vanzelf een keer hun kant op. Er was niemand met twee getekende duiven in de uitslag, dus deze Jackpot schuift door naar de volgende vlucht. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De minutenprijs was voor Louw van den Berg.

Bij de jonge duiven zijn de eindstanden van de kampioenschappen nu bekend. Onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Dubbele Hakvoort, vierde Jelle Roskam en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Pieter Woord, derde Klaas van den Berg en Bartel de Berg, vierde Fokke Gnodde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Bij de duiven maar liefst de eerste vier plaatsen voor Van den Berg Pigeons met de 995, de 864, de 874 en de 239, vijfde Dubbele Hakvoort met zijn 796.

Vrijdag is het inmanden voor Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes op deze derde vlucht op de natour.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.