Dubbele afdelingsoverwinning voor de Familie Zeeman op Venlo (natoer)

Dubbele afdelingsoverwinning voor de Familie Zeeman op Venlo (natoer)

131 duiven werden er vrijdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde natoervlucht vanuit Venlo, 146 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Dit weekend stond er zowel een jonge- als natoervlucht.vanaf hetzelfde station op het programma. Dit zorgde voor enige verwarring in de inkorflokalen, omdat men heel scherp moest zijn op welke wedstrijd de jonge duiven zouden worden ingekorfd, deze waren op beide vluchten welkom. Het weer wilde niet echt meewerken en het duurde heel lang voordat de zon door de wolken heen wilde breken. Uiteindelijk trok het om 14.45 uur voldoende open om de duiven in vrijheid te stellen. Zowel het concours voor de jonge als voor de natoer gingen tegelijkertijd uit de manden. De wind was Oost tot Noordoost en dat bied wat betere kansen voor de polder.

De familie Zeeman, bestaat op papier uit de broers Piet en Simon, maar Piet runt de volledige duivenkolonie zelfstandig. Om 16.25 kwamen twee duiven met 82 km per uur met een minimaal verschil op hun hok aan. De 863 is de jongste van de twee en had een betere finish en haalde hierdoor de overwinning binnen, met 52 seconde voorsprong op hokgenoot de 862. Na ruim een uur wachten bleken beide duiven ook goed genoeg om de eerste twee plaatsen in de afdeling in te nemen en dit tegen 8.851 duiven en ook van het gehele concours jonge en natoer met 12.278 duiven. De duivin 863 is gekweekt uit duiven van clubgenoot Louw v.d. Berg en een rechtstreekse duivin van Beverdam&zn uit Nieuwlande. De duivin 862 is afkomstig van de neef van Piet en Simon, nl. Piet Springer uit Marken. Zij presteren uitstekend met zijn duiven..Piet heeft zijn duiven meer dan uitstekend in orde als voorbereiding naar de najaarsklassiekers, waarop de duiven van de familie Zeeman altijd goed presteren. Op Venlo natoer werd de eerste 4 plekken in de vereniging in beslag genomen, gevolgd door een 8e plek. Een absolute topprestatie, waarmee wij Piet van harte feliciteren, het succes is je van harte gegund.

Tussen al dit geweld werd er een uitstekende 6e plek behaald door Riekelt en Jannie Brands, gevolgd door geweldige prestaties van de jeugdleden Wouter Kroon op 6 en Joas van Zuiden op 7. Als laatste zijn er nog topklasseringen voor Dubbele Hakvoort op 9 en Johannes Schinkel op 10.

Bij de jeugd een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Joas van Zuiden. In de eerste divisie een eerst plaats voor jeugdlid Wouter Kroon, een tweede voor Dubbele Hakvoort en een derde voor Bertram van Zuiden. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Bertram van Zuiden met 100%, tweede Joas van Zuiden 90% en derde Familie Zeeman met 70%.

De Jackpot voor de eerste twee getekende was voor de Familie Zeeman met de 2e en 24e plaats .De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden.

Zaterdag 4 september 2021 gaat de boeken in als een van de beste vluchten voor PV Flevoland met de twee eerste plaatsen in de afdeling op de natoer voor de Fam. Zeeman en een 7e en 8e in de afdeling met de jonge duiven voor de Comb. Schinkel-Korf. Al vele jaren probeert PV Flevoland door o.a. een gezondheidsprogramma de kwaliteit van de prestaties een positieve boost te geven. In dit weekend kwam het resultaat van dit beleid meer als naar boven.

Voor het laatste weekend van het reguliere programma staan op 11 september twee vluchten gepland. De tiende en laatste vlucht voor de jonge duiven vanuit Chalons en Champagne, dit is 422

km naar Urk. Daarnaast de vierde vlucht voor de natoer vanuit Tongeren, dit is 208 km naar Urk. Allen heel veel succe

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.