Dramatische vlucht op Pommeroeul 05-05-2012

             

Allereerst het goede nieuws. Bertram van Zuiden is vrijdag voor de tweede keer vader geworden, opnieuw een zoon Micha. Klaas van Urk is vrijdag voor de eerste keer bebe (opa) geworden, hij is ook nog vernoemd, een originele Klaas van Urk er bij. Natuurlijk zijn daardoor ook Marten en Klaas Hessel voor het eerst oom geworden. Allen van harte proficiat.

Over de duiven kunnen wij deze keer kort zijn, een nieuwe zwarte bladzijde in de Friese duivengeschiedenis. Bij PV Flevoland waren 493 duiven ingekorfd voor Pommeroeul. De slechte weersverwachting bleek helaas op zaterdag te kloppen, zonnig en koud in het noorden, regen en slecht zicht in het zuiden en België. Natuurlijk is het een moeilijk duivenjaar en is het erg moeilijk om duiven te lossen met zulk weer. Onze lossingscommissie heeft na lang wikken en wegen besloten om de duiven zaterdag om 13.10 uur te lossen. Zoiets kan goed uitpakken, helaas ging het nu niet goed. De duiven konden zich slecht oriënteren en hadden een heel slecht vertrek, dusdanig dat andere afdelingen besloten om niet te lossen en sommigen zelfs om de duiven naar huis te brengen. In onze vereniging waren zaterdagavond maar 70 duiven terug, gelukkig zijn er op zondag redelijk wat nagekomen, maar bij een aantal liefhebbers missen er helaas nog teveel. Hopelijk krijgen ze de komende dagen met een daarvoor gunstige zuidwesten wind hun duiven nog goed na.

Klaas en Pieter Woord pakten op deze vlucht 1 en 2 en kregen hun duiven ook goed terug. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw kregen hun super 051 weer op kop, voor de vierde keer in de toptien en nu derde in de vereniging. Wat een voorrecht om zo’n crack op je hok te hebben.

Ook Harm Gnodde deed heel goed mee met een vierde, vijfde en zevende plaats en had de eerste twee jaarlingen van de vereniging. Harm is met een heel sterk seizoen bezig en kruipt langzaam naar de top van het klassement. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn scoorden een prima zesde plek, een teken dat hun duiven goed zijn vlak voor hun favoriete dagfondvluchten.

Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden de achtste en tiende plek en met opnieuw alleen jaarlingen 25 van de 35 in de prijzen is een superprestatie. Klaas en Marten van Urk hadden hun duiven voor het eerst mee en meteen een jaarling als negende is een goede prestatie.

In de eerste divisie bezette Harm Gnodde het volledige podium met 1, 2 en 3. Bert Voorn, een kleine liefhebber die het computerwerk in onze club goed regelt, zat met vier van de zes duiven prijs bij de hoogste prijspercentages. Alle liefhebbers die ingekorfd hadden, stonden op de uitslag, dat is de tweede keer dit seizoen.

Komende week hopelijk voor het eerst dit seizoen goed duivenweer en ik wens alle liefhebbers veel succes. 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.