Dirk Vahl wint opnieuw groot concours nu vanuit Venlo

Dirk Vahl wint opnieuw groot concours nu vanuit Venlo

515 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de vierde vlucht voor jonge duiven, deze keer vanuit Venlo gelegen op 147 kilometer van Urk. Waarbij een aantal liefhebbers nog vrees was voor forse buien in combinatie met de stevige westzuidwesten wind bleek het weer op zaterdag gelukkig mee te vallen. De jonge duiven werden om 08.40 uur gelost en hadden een zeer vlot vertrek.

Dirk Vahl is een herintreder in de duivensport en won twee weken geleden al een groot concours vanuit Boxmeer. Vorige week had Dirk niet meegedaan aan Kalkar en ervoor gekozen om zijn jonge duiven een paar keer een kort trainingsvluchtje te geven. Zaterdag zat hij daarom gespannen te wachten of deze tactiek succes zou zijn op Venlo, waar hij met de stevige westzuidwesten wind eerder nadeel dan voordeel had. Om 10.08 uur was daar opeens de 383 die als een komeet naar binnen schoot. De 383 had de 130 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 88 kilometer per uur. En warempel nadat alle meldingen bekend waren bleek Dirk met de 383 opnieuw winnaar van het grote regionale concours. Opnieuw beginnen en met je derde vlucht al twee grote zeges op je naam betekent dat je het in je hebt om een hele grote kampioen te worden. In ieder geval regende het felicitaties met dit nieuwe succes op Venlo en daar sluiten we ons graag bij aan.

Riekelt en Jannie Brands zijn nadrukkelijk kandidaat voor het Generaal kampioenschap en op deze Venlo werd dat benadrukt met een keurige tweede, vierde en achtste plek. Hun bonte mirakel de 426 flikte het om voor de vierde keer in vier vluchten in de top tien te finishen. Johannes Schinkel was ook weer geweldig op dreef met een derde, zesde en zevende plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook prima met de vijfde en negende plek. Hun topduif de 147 scoort nu al drie keer op rij in de top vijf. Meindert en Jan de Boer waren ook fantastisch bezig met een knappe tiende plek.

In de eerste divisie eerste Dirk Vahl, tweede Meindert en Jan de Boer en derde Dubbele Hakvoort. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Dubbele Hakvoort. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Meindert en Jan de Boer met hun getekende duiven op de plekken 10 en 65. Bij de beste hokprestaties eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met 21 prijzen op 24 ingemande duiven, tweede Riekelt en Jannie Brands met 25 prijzen op 29 duiven en derde Johannes Schinkel met 28 prijzen op 36 duiven.

Tussenstand jonge duiven onaangewezen Riekelt en Jannie Brands, tweede Johannes Schinkel, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Riekelt

en Jannie Brands, tweede Dubbele Hakvoort, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Johannes Schinkel en vijfde Meindert en Jan de Boer. Bij de duiven eerste, derde en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 426, 293 en 104 en tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 147 en 376.

Generaal Onaangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Johannes Schinkel, vierde Joas van Zuiden en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Johannes Schinkel, vierde Robbie Vahl en vijfde Joas van Zuiden. Bij de duiven eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 19-025 en 17-812, derde Johannes Schinkel met zijn 17-101 en vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-661 en 19-758.

Vrijdag is het jonge duiven inmanden voor Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.