Dirk Vahl wint groot concours Boxmeer jonge duiven

Dirk Vahl wint groot concours Boxmeer jonge duiven

472 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor Gennep, de tweede vlucht met jonge duiven. Door de overstromingen kon in Gennep niet worden gelost en werd uitgeweken naar Boxmeer, gelegen op 114 kilometer van Urk. Zaterdag kon om 08.30 uur het startsein gegeven worden en hadden de duiven een snel vertrek met een matige noordenwind.

Dirk Vahl heeft vroeger duiven gehad en was een hele verdienstelijke speler op de marathonvluchten. Dit jaar is hij opnieuw gestart en speelt daarom voor het eerst weer mee met de jonge duiven. Dirk geniet volop van zijn sport en brengt heel veel tijd door tussen zijn jonge duiven. Voor deze Boxmeer had Dirk 35 duiven mee. Om 09.51 uur viel de 21-392 met een noodgang op de klep en bleek dat hij de 97 kilometer met een gemiddelde snelheid van 71 kilometer per uur had afgelegd. De 392 komt uit een doffer van neef Robbie met een duivin van Fijn uit Oldebroek. Nadat alle meldingen bekend waren bleek Dirk niet alleen eerste te zijn van PV Flevoland maar ook van het District 3 van maar liefst 5.377 duiven. Bij PV Flevoland werd het eerste, derde en vijfde en met 24 prijzen op 35 duiven werd meer dan fantastisch gepresteerd, echt super op je tweede vlucht als herintreder. Dirk van harte gefeliciteerd, het is je van harte gegund.

Riekelt en Jannie Brands hebben ook met de jonge duiven een echte super met hun bonte 426. Deze vloog vorige week zesde en nu als eerste getekende tweede. Verder scoorden Riekelt en Jannie ook nog zesde prijs en met 26 prijzen op 28 duiven een formidabele uitslag. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn ook goed op dreef met de vierde en achtste plek. Johannes Schinkel werd netjes zevende en Piet en Simon Zeeman waren top met de negende en tiende prijs.

Bij de jeugdleden werd Leontien Bonestroo eerste. In de eerste divisie werd natuurlijk Dirk Vahl eerste, tweede en derde. Bij de beste hokprestaties werd eerste Riekelt en Jannie Brands met 26 prijzen op 28 duiven, tweede Johannes Schinkel met 32 prijzen op 38 duiven en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met 32 prijzen op 39 duiven.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie Vahl met de getekenden op de plaatsen 48 en 69. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Zoltan Varga.

Volgende week vrijdag is het inkorven jonge duiven voor opnieuw Boxmeer gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.