Dirk Vahl super op M26 Chalon en Champagne

165 duiven werden er vrijdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vijfde midfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Chalon en Champagne,  was 422 km voor de duiven om naar Urk te vliegen.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste twee plaatsen naar Adriaan Doornewaard uit Ens. Adriaan van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland was de grote overwinnaar Dirk Vahl, hij deed dit op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de  4e  plaats voor hem.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Dirk. De eerste volgende liefhebbers zijn Bertram en Joas Van Zuiden met de plaatsen 2, 3 en 6, Dubbele Hakvoort op plaats 5, Tiemen Schinkel en Lub Korf op plaats 7 en 8, Wouter Kroon op plaats 9 en Johannes Schinkel op plaats 10.

In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Dirk Vahl, Dubbele Hakvoort op plaats 3.

De beste hokprestatie is voor Schinkel-Korf met 81,25%, op de tweede plaats Klaas van de Berg  met 77,78% en op plaats 3 Bertram en Joas van Zuiden met 70%.

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 41e en 46e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Siebrand Stavasius.

In de tussenstand op de midfond staat Dubbele Hakvoort bovenaan, gevolgd door Wouter Kroon en Schinkel-Korf, aangewezen staat Johannes Schinkel bovenaan, gevolgd door Schinkel-Korf en Dubbele Hakvoort.

Deze vlucht verliep heel teleurstellend voor Robbie Vahl. Hij heeft ondanks het fantastische seizoen na deze teleurstelling besloten per direct te stoppen met de duivensport en heeft zijn duiven direct van de hand gedaan. Wij hopen Robbie en Jolanda op een gegeven moment weer terug te zien in de duivensport en wensen ze voor nu veel plezier met de activiteiten die ze samen gaan ontplooien.

Zaterdag 15 juli worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de zesde midfondvlucht vanuit Dizy le Gros, 356 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerste wedstrijd voor jonge duiven, die dit jaar zijn geboren, vanuit Boxmeer, 114 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.