Derde zege dit seizoen van Jef Custers nu op Asse Zellik

374 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de midfond vanuit Quievrain. Zaterdagmorgen bleek het in Nederland super mooi weer, maar helaas zat Belgiё potdicht van de mist, nevel en laaghangende bewolking. In de loop van de zaterdag kwam het bericht dat lossen niet mogelijk was, de vlucht werd uitgesteld omdat de weersverwachting voor zondag in Belgiё goed was. Zondagmorgen was er echter weinig verandering in het weerbeeld en werd het ook niet beter. Men besloot de duiven terug te brengen naar Asse Zellik, gelegen op 218 kilometer van Urk. Daar werden de duiven gelost om 13.40 uur met een matige noordenwind. Het werd een vlucht waarvan de duiven niet best kwamen en met een onregelmatig verloop. De grote winnaar in het regio concours was Joost van Dijk uit Heerenveen. Joost van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 16.38 uur viel de 14-724 op de klep bij Jef Custers en op een afstand van 200 kilometer maakte de 724 een snelheid van 67 kilometer per uur. Jef is altijd heel snel met melden en al rap bleek er niemand aan de snelheid van de 724 te komen. Het werd al weer de derde zege van Jef Custers dit seizoen, een mooie tweede prijs in het Samenspel F en de tweede zege van deze 14-724. De 724 heeft Jef gekregen van Riekelt Brands en na zijn zege op de vitessevlucht vanuit Deurne werd Asse Zellik zijn tweede triomf dit jaar. Wat een kanjer deze duif. Jef Custers is trouwens bezig met een prima seizoen met natuurlijk al drie zeges, een aantal wat nog niemand dit seizoen heeft gehaald. Jef kreeg als één van de weinigen zijn duiven prima thuis met 10 prijzen op 20 duiven en naast de eerste prijs was ook de vijfde prijs voor hem. Jef van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf behaalden deze vlucht drie kopprijzen en zij beginnen met twee, zes en zeven. Piet en Simon Zeeman deden het ook heel goed met de kopprijzen drie en negen. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren na hun topprestatie op Nanteuil Le Hadouin ook nu weer goed met de kopprijzen vier en acht. Meindert en Jan de Boer bewezen dat ze hun marathonduiven in prima vorm hebben met een hele mooie tiende plek.

Mooie series waren er van Jelle Roskam met 6 prijzen op 12 duiven en Riekelt en Jannie Brands met 13 prijzen op 24 duiven. Bij de jaarlingen was de eerste prijs voor Jef Custers en pakten Tiemen Schinkel en Lub Korf de prijzen twee en drie. In de eerste divisie werden Meindert en Jan de Boer eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Klaas van den Berg en Bartel de Berg derde. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Riekelt en Jannie Brands. De minutenprijs was voor Tiemen Schinkel en de secondenprijs was voor Patrick Slabbekoorn.

Komende week de tweede vlucht voor de dagfond op Souppes sur Liong en een trainingsvlucht op Tilburg. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.