Op de Algemende Vergadering van de KBDB eind oktober 2015 kwam dit item ook ter sprake. Ook hier was men van oordeel dat de deelnamekosten per duif, een pak omlaag moesten. De enige manier om deze vlucht zijn internationaal statuut te garanderen, met deelname van alle ons omringende landen. Het bestuur van inrichter La Colombe Joyeuse stond met de rug tegen de muur, en kon niet anders dan de prijs laten zakken. De deelnameprijs voor 2016 werd vastgelegd op € 7,5 per duif. De beperking van 15 deelnemende duiven per liefhebber komt echter te vervallen, zodat iedereen voortaan een onbeperkt aantal duiven kan inzetten, naar eigen willekeur. De inrichter vroeg ter compensatie, dat alle nationale inkorfburelen in België zouden mogen inmanden voor Pau, maar dit werd niet toegestaan. Inkorven voor de internationale vlucht uit Pau blijft in België dus het privilege van slechts enkele lokalen per provincie.
Deelname aan Pau zakt met 50%
Secretaris Luk Van Den Haute van ‘La Colombe Joyeuse’ – de inrichter van de internationale vlucht uit Pau – bracht in een persbericht het nieuws dat deelnemen aan Pau per duif de helft goedkoper wordt, en het aantal deelnemende duiven per liefhebbers voortaan onbeperkt is.
Eind vorig jaar werd reeds heel wat gepaleverd omtrent de deelnameprijs aan de internationale vlucht uit Pau die met €15 per duif voor sommigen veel te duur was. Vooral vanuit Nederland kwam hierop fel protest. Wanneer er voor 2016 niks zou veranderen dreigden de Nederlanders (ZLU) om niet meer deel te nemen aan Pau in 2016. Een groot deel van de opbrengst wordt ieder jaar door de inrichters geschonken aan een goed doel, maar daar hebben ze in het buitenland geen boodschap aan.
Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.