De paashaas voor Tiemen Schinkel en Lub Korf

399 duiven werden er vrijdag door 14 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de trainingswedstrijd vanuit Duiven. Dit is 82 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Zowel de duiven als de organisatie kan op zo’n trainingswedstrijd voor het echte seizoen uitgetest worden. En dat blijkt geen overbodige luxe. De duiven worden tegenwoordig in de winter vaak lang vastgehouden omdat de roofvogel anders veel duiven weet te vangen en voor de organisatie is het weer uittesten of alle apparatuur het weer goed doet.

Deze eerste training viel samen met het paasweekend en dat was reden voor de leden om een klein bedrag bij elkaar te leggen voor enkele leuke prijzen voor de paasvlucht. Zo was er een grote paashaas voor de eerste. Deze had weer kleine paashazen meegenomen en gezamenlijk hadden ze eieren gelegd (dat kan alleen met Pasen natuurlijk). Naar we begrepen smaakte de chocolade versies heel goed.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor de 1e, 2, 3e, 4e, 5e, 6e en 8e plek. Daarmee zetten ze een fantastische reeks. Op plek 2 en 6 vinden we Riekelt en Jannie Brands, de kampioen van 2021 van de vereniging laten zien dat ze ook dit jaar de strijd aan gaan met de kampioenen van o.a. 2020, nl. Tiemen en Lub. De rest van de vereniging weten inmiddels welk topniveau ze moeten halen om zich hierbij te voegen.

In de voetsporen van Tiemen en Lub en Riekelt en Jannie volgt Dubbele Hakvoort met een keurige 9e  en 10e plaats.

De duiven zijn heel goed gekomen en hiermee klaar voor het seizoen.

Nu we weer samen mogen komen in het clubgebouw hebben we de zaterdagavond afgesloten met een zeer gezellige feestavond, bingo, eten, maar vooral in het zonnetje zetten van alle bijzondere prestaties van de leden van PV Flevoland waren hier onderdeel van. Maar liefst 56 diploma’s over 2020 en 2021 werden uitgereikt.

Volgend weekend gaat het seizoen echt van start, met een wedstrijd in de categorie vitesse (korte afstand) vanuit Boxmeer op 114 km naar Urk.   Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.