De berg is beklommen door Piet Zeeman

Onze penningmeester Piet Zeeman heeft onlangs iedere duivenmelker opgeroepen hem te steunen voor een goed doel. Voor dit goede doel heeft hij de Stelvio in Italie beklommen. Een aantal duivenmelkers uit onze vereniging hebben hem gesteund en daar is hij hen erg dankbaar voor.

  CIMG7612 2  P.Zeeman

Hieronder het verslag van Piet:

Ik ben donderdag 21 juni in Bormio (Italie) aangekomen en heb toen in aanloop naar de grote dag ( zaterdag) als training een berg beklommen van de 2e categorie van 1.800 meter hoog. Als je nog nooit zo’n grote berg beklommen hebt valt het niet mee, maar mede door het aantal gereden kilometers vooraf is het prima gelukt.

Vrijdag hebben we toen nog als training een berg beklommen van de 3e categorie en daarna van de 2e categorie. Dit moest dan maar voldoende training wezen voor de grote dag van zaterdag.

Dan de dag zelf: Zaterdag 24 juni ‘s morgens om 7.00 opgestaan en een flink ontbijt genomen met veel zoet en pasta’s. Daarna het mooie fietspakje van de organisatie aangetrokken om naar de start te rijden. Op dat moment t/m de start had het alleen maar geregend en flink ook. Maar wonder boven wonder toen het startschot klonk brak het open, en was er alleen nog maar blauwe lucht met een paar wolken te zien. In het begin van de beklimming had ik nog wel wat last van mijn benen van de vorige dag maar daarna ging het alsmaar beter. Uiteindelijk ben ik van de totale groep van 125 deelnemers zo rond de 60e plek boven aan de Stelvio van 2.800 meter hoog en een lengte van 25 km. binnengekomen.

Al met al een schitterende ervaring en omgeving zoals je ook in de bijgaande foto’s kan zien. Zeker als je bedenkt dat dezelfde Stelvio ( etappe uit de Giro) ook laatst nog door de profs beklommen is.

Maar dit alles was natuurlijk opgezet om een zo hoog mogelijk bedrag binnen te halen voor het goede doel te weten Cliniclowns en Stichting Pim ( een tehuis voor geestelijk gehandicapten). ‘s Avonds op het plein in Bormio werd het tot dan toe opgehaalde bedrag bekend gemaakt van € 125.000 . Fantastisch een geweldig bedrag, dank aan allen die hiertoe bijgedragen hebben.

 

Met vr.gr.

Piet Zeeman

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.