De 808 van Jacob Loosman boekt tweede zege nu op Quievrain

345 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de derde vlucht van de midfond Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk. Zaterdag bleek al snel dat het geen goed weer voor de duiven was en opnieuw werd een vlucht uitgesteld naar zondag. Zondag was het weer stukken beter en konden de duiven om 09.45 uur gelost worden met een west-zuidwesten wind. Het was Paul Romkes die de eerste prijs scoorde in samenspel F en dat was ook een vroege duif in de afdeling. Paul van harte proficiat met deze mooie zege.

Het was de jaarling doffer 808 die op 13.02 uur op de klep viel in de Zuiderpalen bij Jacob Loosman. De 808 had de 284 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 86 kilometer per uur en boekte daarmee opnieuw een eerste prijs bij PV Flevoland. Na een vitessevlucht op Weert wint deze klasbak dus ook Quievrain. Het komt niet vaak voor dat een jaarling twee zeges boekt en nu twee keer bij een westelijke wind met een vrij hoge snelheid. De tweede duif was de 803 ook al zo’n goede jaarling die na een vierde op Deurne nu de zevende prijs wint. Jacob speelt met niet al te veel doffers en van de 14 wonnen er 10 prijs. Met zulke jaarlingen ziet de toekomst er natuurlijk veelbelovend uit. Jacob en Albert proficiat met al weer de derde zege van het seizoen.

Wouter Kroon was opnieuw outstanding op deze Quievrain. Voor een jeugdspeler boekt hij nu de ene na de andere fantastische uitslag. Uitslagen waar de meeste liefhebbers van dromen levert Wouter nu wekelijks af. Deze Quievrain was het 5 prijzen op 7 duiven en Wouter begon met de tweede en de tiende prijs. Zijn jaarling de 852 was vorige week zesde op Weert en nu tiende op Quievrain.

Piet en Simon Zeeman hebben hun duiven ook goed voor elkaar en zitten nu ook wekelijks in de top 10. Piet en Simon waren nu goed voor de derde en de zesde plek. Natuurlijk zitten Tiemen Schinkel en Lub Korf ook weer met meerdere duiven in de top 10 en deze week werd het de vierde, achtste en negende prijs en totaal werden het 14 prijzen op 20 duiven. Bertram van Zuiden was ook goed op dreef met een mooie vijfde plek. Opvallend verder Wilco Nijenkamp met 3 op 4 en Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 5 op 6. In de eerste divisie eerste Wouter Kroon, tweede Piet en Simon Zeeman en derde Bertram van Zuiden. Bij de jeugd eerste en tweede Wouter Kroon, derde Stefanus Loosman en vierde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie en Jolanda Vahl met prijs 17 en 29. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord. De minutenprijs was voor Louw van den Berg.

Zondagvluchten tellen niet mee voor de klassementen dus daar geen wijziging.

Volgende week donderdag is het inmanden op Sens, gelegen op 526 kilometer van Urk en op 517 kilometer van Swifterbant. Vrijdag is het inmanden voor Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk en op 172 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.