Cor Poel en Dennis Gouweleeuw zegevieren op Boxtel 08-09-2012

Vrijdagavond werden 545 duiven ingemand voor de derde natourvlucht op Boxtel, gelegen op 120 kilometer van Ens. Zaterdagmorgen gaf nevelig weer met laaghangende bewolking, waardoor pas om 10.30 uur de duiven gelost konden worden met een matige zuidwestenwind. Door het late tijdstip van lossing was de temperatuur al behoorlijk opgelopen, zodat de liefhebbers met stralend weer hun favorieten konden opwachten.

Op de Baan in Ens stonden Gré en Cor Poel gespannen op hun jonge duiven te wachten. Het was rond tien voor twaalf dat de 176 arriveerde en na een paar ererondjes lukte het Gré om de duif binnen te roepen. Al vrij snel bleek het om een vroege duif te gaan en uiteindelijk was de 176 eerste van het ACG op 1697 duiven en natuurlijk ook eerste bij PV Flevoland. Het was de eerste keer op deze natour dat een jonge duif de eerste prijs won bij PV Flevoland. Cor en Dennis hadden alleen jonge duiven mee en scoorden de eerste en zevende plek en met zeven duiven in de top twintig is dat natuurlijk een prima prestatie. Cor, Gré en Dennis van harte proficiat.

Gerrit Wakker was natuurlijk ook weer dominant aanwezig met de tweede, derde, achtste, negende en tiende plek. Hun eerste duif was hun tweede getekende. Deze duif de 157 is een bijzondere duif die op de natour tot nu toe op Wijchen 3e op 1621 duiven, op Den Bosch 13e op 1598 duiven en op Boxtel 3e op 1697 duiven scoorde. Een duif die iedereen op zijn hok wil hebben en waar Gerrit, Klaas en Johan nog heel veel plezier aan zullen beleven.

Op de vierde plek vinden we Piet en Simon Zeeman met hun jaarling de 207. Piet en Simon zijn bezig om dit jaar te pieken op de taartvluchten. Dat hun duiven goed in orde zijn bewijzen de 18 prijzen op 35 duiven mee en dat is natuurlijk een prima resultaat. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren ook present in de toptien, ditmaal met een jonge duif de 461 op de vijfde plek.

Fokke Gnodde is een vaste toptien klant, hij draaide nu zijn jonge duif de 734 als zesde. Hans Wakker scoorde ditmaal net buiten de toptien, maar 43 prijzen op 62 duiven mee is natuurlijk weer een bijzondere prestatie, van harte proficiat met dit geweldig hoge prijspercentage. Ook Dubbele Hakvoort deed weer van zich spreken. Net als vorige week pakte Dubbele als eerste twee duiven zijn twee getekende duiven en dat met 45 duiven mee. Deze twee duiven staan inmiddels drie en vier voor het natour duifkampioenschap.

Fokke Gnodde was nummer één en drie in de eerste divisie, met Hans Wakker op nummer twee.

Klaas en Pieter Woord sloegen een dubbelslag met hun 663 in de Zeebulon jonge duifcompetitie. De 663 was de eerste op Boxtel en staat nu eerste in het klassement. De tweede op Boxtel was de 937 van Meindert en Jan de Boer en nummer drie was de 088 van Piet en Simon Zeeman. Tweede in het klassement is nu de 940 van Frans en Louw van den Berg en derde de eerder genoemde 937 van Meindert en Jan de Boer. Het staat heel dicht op elkaar in het klassement, zodat de komende twee weken nog iedereen kans maakt op de hoofdprijs van 250 euro.

Komende week is het inkorven op het Belgische Lommel, woonplaats van de Belgische legende wijlen Jacques Tournier. Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.