Cor Poel en Dennis Gouweleeuw winnen Hapert

 

Vrijdagavond werden 339 duiven ingemand voor de tweede navlucht vanuit het Brabantse Hapert gelegen op 148 kilometer van Urk. Zaterdag was het lang wachten tot een front van de vlieglijn was weggetrokken, voordat de duiven om 13.15 uur gelost konden worden met een matige noordwesten wind.

Cor Poel was niet tevreden over zijn uitslag van vorige week en had deze week samen met kleinzoon Dennis Gouweleeuw extra zijn best gedaan. De duiven hadden een paar extra trainingsvluchten gekregen en dat in combinatie met de gunstige noordwesten wind moest meer rendement gaan geven. Om 15.18 uur viel hun eerste duif de 129 op de plank. De 129 vloog 72 kilometer per uur en al snel bleek dat geen enkele duif daaraan kon tippen. Cor en Dennis pakten de eerste prijs in PV Flevoland en ook de eerste prijs in de regio op 1272 duiven was hun deel. Cor en Dennis kregen hun duiven goed thuis want naast de eerste prijs werd ook de tweede, derde en achtste prijs gescoord. Opgemerkt dient nog te worden dat Cor en Dennis uitsluitend met onverduisterde jonge duiven spelen en dat geeft hun overwinning nog extra glans. Cor en Dennis van harte proficiat met deze mooie zege.

Harm Gnodde deed op deze vlucht natuurlijk ook weer goed mee met de vierde plek en met 15 prijzen op 28 duiven. Gerrit Wakker scoorde een prima resultaat met een vijfde, zesde, zevende en tiende plek en 24 prijzen op 39 duiven. Harm en Gerrit zijn de twee favorieten om het Varia Vis kampioenschap op deze navluchten te winnen.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden ook weer van zich spreken met een prima negende plek. Leo Bron heeft zijn duiven op deze navluchten prima in orde getuige zijn 6 prijzen op 12 duiven. Ook Hans Wakker deed het in dat opzicht keurig door 16 prijzen te scoren op 31 duiven.

Komende woensdag is het inkorven voor de najaarskassieker vanuit Limoges en vrijdag voor de derde navlucht vanuit Tongeren. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.