Cor Poel en Dennis Gouweleeuw slaan dubbelslag op Quievrain

 

236 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de midfond vanuit Quievrain, gelegen op 283 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen werden de duiven gelost om 07.30 uur met op het eerste deel een zuidwesten wind en naar boven toe draaiend naar west met daarbij een aantal buien. De duiven maakten een hoge snelheid en verrasten de meeste liefhebbers met vroege aankomsten. Raymond de Vries uit Heerenveen won het regioconcours. Raymond van harte proficiat.

Ook bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr waren de duiven er eerder dan verwacht, maar gelukkig heeft Cor altijd zeer vroeg zijn electronisch systeem geactiveerd. Zodoende werden op 10.27 uur twee duiven bijna gelijk geconstateerd en deze wonnen met een snelheid van 98 kilometer per uur ook de eerste en de tweede prijs bij PV Flevoland. Cor en Dennis hun tweede duif is de 540 en deze won de vorige week de eerste prijs van Vuren. Cor en Dennis scoorden 8 prijzen op 14 duiven en boekten hun vierde overwinning al van dit seizoen. Cor en Dennis van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf behaalden een mooie derde plek. Tja en dan Piet en Simon Zeeman. Er staat de laatste weken geen maat op deze broers en ook nu weer 21 van de 29 duiven in de prijzen en de kopprijzen vier, zes, zeven, acht en negen. Chapeau met deze mooie prestatie. Jef Custers deed het prima met een mooie vijfde plek. Fokke Gnodde sluit de top tien op de tiende plek.

In de eerste divisie werd Jef Custers eerste, Bert Hakvoort tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers derde. Maar liefst de eerste zeven duivinnen waren van Piet en Simon Zeeman. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren eerste bij de jaarlingen, Piet en Simon Zeeman tweede en Jef Custers derde.

De minutenprijs was voor Pieter Woord. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jef Custers.

Ouievrain werd een makkelijke vlucht en alle duiven waren snel weer thuis. Volgende week de tweede dagfond op Souppes sur Loing (539 kilometer voor Urk) en de zesde vlucht op de vitesse vanuit Sittard. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.