Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr zegevieren op Vuren

 

342 duiven werden bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vitesse vlucht op Weert. Zaterdag bleek opnieuw dat het lossen van de duiven lastig zou worden. Rond het middaguur werd besloten terug te rijden naar Vuren een grensgemeente van Gorinchem, gelegen op 98 kilometer van Urk. Om 14.20 uur kon daar gelost worden met een stevige noordelijke wind. Het was Jan Bos uit Ens die het regioconcours won. Jan van harte proficiat.

Om 15.48 uur was het de drie-jarige weduwnaar de 540 die met een snelheid van 69 kilometer per uur zijn bazen Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr hun derde eerste prijs dit seizoen bij PV Flevoland bezorgde. Cor en Dennis doen het vooral op de vitessevluchten prima. Nu werden 11 prijzen op 16 duiven gescoord en naast de eerste werd ook nog de zesde prijs gescoord. Hun tweede duif de 080 won onlangs nog de eerste prijs op Tilburg. Cor en Dennis van harte proficiat met deze topprestatie.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden goed mee met een keurige tweede plaats. Gerrit Wakker pakte zijn eerstgetekende de 064 als derde. Piet en Simon Zeeman deden het opnieuw super met 15 prijzen op 20 duiven en de prijzen vier, vijf en tien. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook weer geweldig op dreef met 19 prijzen op 23 duiven te beginnen met prijs zeven en negen. Harmen Gnodde scoorde 6 prijzen op 11 duiven en begon met zijn 389 op plek acht. Deze jaarling won onlangs op Tongeren nog een derde prijs. Mooie series waren er ook van Fokke Gnodde met 9 prijzen op 16 duiven en Dubbele Hakvoort met 3 prijzen op 6 duiven.

In de eerste divisie was Jef Custers eerste en tweede, met op een hele mooie derde plek Frank, Gerwin en Harm Kempers. Bij de jaarlingen waren Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste, Piet en Simon Zeeman tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. Bij de duivinnen waren Patrick Slabbekoorn en Bertram van Zuiden eerste en Piet en Simon Zeeman tweede en derde.

De minutenprijs was voor Piet Bakker. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet Bakker en Kees Weerstand.

In het klassement voor de vitesse staan onaangewezen Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr eerste, Piet en Simon Zeeman tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. Aangewezen staat Piet en Simon Zeeman eerste, Jef Custers tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. In het duifkampioenschap staan Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met hun 297 eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 721 tweede en Piet en Simon Zeeman met hun 267 derde.

Gelukkig kon deze vlucht doorgaan, hoewel er wel wat gewonde duiven waren, zijn alle duiven vlot thuis gekomen. Volgende week de derde vlucht op de midfond vanuit Quievrain. Allen heel veel succes.

  

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.