Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr winnen St.Quentin

Op Laon werden 225 duiven ingemand. Toen het konvooi op de lossingsplaats arriveerde, bleek het niet geschikt voor de hoeveelheid wagens en duiven van afdeling Friesland’96. Daardoor werd uitgeweken naar St Quentin. Zaterdag bleek het weer op de vlieglijn opnieuw niet al te best en moest er lang gewacht worden voordat kon worden gelost. Om 12.45 uur gingen de duiven los met een noordwesten wind. Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort pakten de eerste prijs in het ACG en dat niet voor de eerste keer dit jaar. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Om exact tien voor zes arriveerde de 492 bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. Deze 492 vloog 70 kilometer per uur op een afstand van 358 kilometer. Cor en Dennis pakten niet al te ver naast teletekst en een tweede plek in het ACG zal deze combinatie tot tevredenheid stemmen. Verder pakten Cor en Dennis ook de zevende plek met hun jaarling de 536, deze was op de vorige St Quentin ook al tweede van de vereniging. Cor en Dennis van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf verspeelden de nodige tijd met hun eerste twee duiven, maar scoorden een tweede en derde plek. Hun eerste duif was de tweede getekende de 385 en de tweede was de eerste jaarling de 721. Gerrit Wakker was ook present in de toptien met de vierde en vijfde stek. Zijn eerste duif was zijn eerstgetekende de 185.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hebben hun duiven prima in vorm en scoorden liefst drie top tien klasseringen. Zij werden zesde met hun 790, achtste met hun eerstgetekende de 774 en tiende met de 648. Komende week zijn zij de te kloppen mannen op de Nationale klassieker vanuit Chateauroux. Harm Gnodde pakte de negende plek met zijn jaarling 918 en scoorden 5 prijzen op 10 duiven mee. Broer Fokke Gnoddde viel deze keer net buiten de top tien maar had wel het hoogste prijspercentage met 6 prijzen op 10 duiven mee. Verder scoorde Piet Molenaar 50% met 1 van de 2 en ook Wilco Nijenkamp lukte dat weer met 1 van de 2.

Komende donderdag is het inmanden voor de Nationale Dagfondklassieker vanuit Chateauroux. Favoriet voor de zege bij PV Flevoland zijn natuurlijk Bertram en Patrick of zou er een outsider winnen ? Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.