Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr winnen snelle Orleans

  

Op Orleans werden 102 duiven ingemand, echter doordat het een zondagsvlucht werd bleven er 59 duiven over in het concours. Ook op zondag was het een harde zuidwesten wind en hadden de duiven te maken met regen op de lijn. De duiven werden om kwart voor negen gelost.

Het was om 14.16 uur dat bij 656 met hoge snelheid arriveerde bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. De 656 vloog 107 kilometer per uur op een afstand van 593 kilometer. Cor en Dennis leverden daarmee een prima prestatie en scoorden niet alleen de eerste plek bij PV Flevoland maar ook een prima klassering in de afdeling. Helaas net buiten teletekst, maar met de huidige vorm van hun duiven is dat een kwestie van tijd. Verder haalde deze combinatie ook de negende plaats. Cor en Dennis van harte proficiat.

Jef Custers had maar drie duiven mee op Orleans en bewees dat veel duiven meegeven niet noodzakelijk is voor het winnen van topprijzen. Jef verloor nipt de strijd om de eerste plek, maar zijn 112 scoorde een zeer verdienstelijke tweede plek en Jef had maar liefst twee van zijn drie duiven in de prijzen. Jef van harte proficiat met deze mooie score.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren natuurlijk ook present en deden goede zaken met een prima derde en tiende plek en liefst zeven van de tien duiven in de prijzen. Gastspeler Riekelt Brands haalde een prima score met zijn eerst getekende duif op de vierde plek. Riekelt zijn ambitie is om op de dagfond en de meerdaagse fond bij de kampioenen te horen bij de Friese Fondclub. Met deze uitslag heeft hij zeer goede zaken gedaan om zijn ambitie waar te maken.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hoorden natuurlijk tot de grote uitblinkers op deze vlucht. De specialisten op de dagfond scoorden de vijfde, zevende en achtste plek en hadden liefst zes van hun tien duiven in de prijzen. Dubbele Hakvoort had ook op deze vlucht een prima resultaat met een zesde plek. Verder opnieuw een opmerkelijke prestatie van debutant Wilco Nijenkamp die met maar 1 duif mee een mooie twaalfde plek scoorde.

Natuurlijk telt deze Orleans voor geen enkel kampioenschap bij PV Flevoland. Donderdag is het inmanden voor Laon en dat is ook weer een teletekstvlucht. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.