Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr slaan meteen toe op Gennep

 

De eerste drie maanden van 2013 waren zo’n beetje de koudste in de laatste honderd jaar. Een gevolg van deze kou was dat de start van het duivenseizoen een aantal weken werd uitgesteld. Vrijdagavond werd eindelijk ingekorfd voor de eerste puntenvlucht vanuit Gennep gelegen op 108 kilometer van Ens. Bij PV Flevoland werden 381 duiven ingemand, bij afdeling Friesland’96 20.229. Zaterdagmorgen was het erg koud en waaide er een toenemende noordoosten wind, de duiven werden gelost om 10.30 uur. De combinatie Huizinga in Bant zette meteen de toon door het eerste afdelingsconcours glorieus te winnen. Dirk en Sien van harte proficiat.

Op de Baan in Ens arriveerde de eerste duif om 7 minuten voor twaalf en helaas lukte het Cor Poel niet om zijn 523 meteen binnen te roepen. Zo’n drie minuten later viel de 523 op de plank, verspeelde daardoor mogelijk de afdelingszege, maar de eerste prijs in PV Flevoland was een feit. Cor liet vrijdagavond niets aan het toeval over en liet zijn compagnon en kleinzoon Dennis Gouweleeuw jr het drinkwater aan de boxen verzorgen. Zaterdag werd met een niet gunstige wind meteen de eerste zege van het seizoen en nog een mooie achtste prijs gescoord. Cor en Dennis van harte proficiat.

Op de tweede plek vinden we Harm Gnodde met zijn tweejarige 062. Hoewel het even wachten was op zijn tweede duif werden toch 14 prijzen op 26 duiven gepakt en dat is een keurige prestatie. Harm was vorig jaar één van de beste Urker spelers op de vitesse en midfond en staat dit jaar in het rijtje favorieten voor het generaal kampioenschap. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren ook meteen present met een sterke derde plek en mooie serie prijzen.

De generalen van 2012 Tiemen Schinkel en Lub Korf leverden meteen weer een puike prestatie; vier, vijf en zeven met maar liefst 24 van hun 35 duiven in de prijzen. Het is duidelijk dat Tiemen en Lub ook dit jaar weer de te kloppen combinatie zijn voor het generaal en wie weet wat zij in groter verband nog meer kunnen afdwingen. Op de zesde plaats vinden we Jef Custers met zijn jaarling 224, tevens de eerste jaarling in de verenigingsuitslag. Geen verrassing voor Jef omdat hij de 224 eerstgetekend had gezet en ook daarmee had Jef de eerste getekende duif in de uitslag. Gezien de beslist niet gunstige ligging van Biddinghuizen is dit een fantastische prestatie van Jef en zijn 224.

Dubbele Hakvoort taxeerde vorige week het weer te slecht om zijn duiven in te korven op een trainingsvlucht. Maar het lukte Dubbele vorige week meteen om alle duivenmelkers in zijn buurt op scherp te zetten door zijn duiven te laten trainen op het moment dat de duiven van de trainingsvlucht arriveerden. Dubbele trok zich niets aan van de kritiek en draaide op Gennep een keurige negende plaats met zijn 221 in de uitslag. Klaas en Pieter Woord scoorden een mooie tiende plek.

PV Flevoland organiseert begin volgende week nog een trainingsvlucht op Duiven, een plaatsje gelegen op zo’n 85 kilometer van Urk. Een mooie gelegenheid voor iedereen om zijn duiven nog een keer te trainen voordat vrijdagavond ingemand kan worden op de tweede vitessevlucht vanuit Ittervoort, een plek in Noord-Limburg op zo’n 166 kilometer van Urk. Iedereen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.