Cor en Dennis winnen nu ook op Tongeren

 

Vrijdag werden maar liefst 640 duiven ingezet voor de vierde vlucht op Tongeren, gelegen in Belgisch Limburg op zo’n 209 kilometer van Urk. De vooruitzichten waren prima. Zaterdag kon daarom om 09.00 uur gelost worden met een matige oostelijke wind. Dirk Huizinga presteerde het om eerste en tweede te scoren in de regio. Dirk van harte proficiat.

Opnieuw was het Cor Poel en kleinzoon Dennis Gouweleeuw Jr die de zege pakten bij PV Flevoland. Het was hun twee-jarige weduwnaar de 067 die met een snelheid van 83 kilometer per uur voor hun bazen een mooie eerste prijs scoorde. De 067 was twee weken geleden al zesde op Hapert en lijkt met oosten winden dus een echte topper. Cor en Dennis scoorden ook nog de tweede prijs en hadden maar liefst 16 prijzen op 20 duiven. Cor en Dennis van harte proficiat met deze topprestatie.

Harmen Gnodde behaalde 7 prijzen op 14 duiven en begon met een prima derde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren subliem met 25 prijzen op 34 duiven en met een vierde, vijfde, zevende, achtste en negende liefst vijf prijzen in de toptien. Bert Hakvoort deed het ook goed met 25 prijzen op 50 duiven en een mooie zesde plek. Fokke Gnodde scoorde een mooie tiende plek. Mooie series voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met 26 prijzen op 40 duiven en Dubbele Hakvoort met 5 prijzen op 10 duiven.

In de eerste divisie zat Bert Hakvoort eerste, tweede en derde. Bij de duivinnen waren Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en tweede en Fokke Gnodde derde. Bij de jaarlingen waren Tiemen Schinkel eerste en derde en Bert Hakvoort tweede.

Na vier vluchten is de stand voor het generaal onaangewezen Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr eerste, Piet en Simon Zeeman tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. Bij het generaal aangewezen staan Piet en Simon Zeeman eerste, Jef Custers tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Bij generaal duif staan Piet en Simon Zeeman eerste met hun 589, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede met hun 297 en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde met hun 473.

De minutenprijs was voor Janny Okkes. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet Bakker en Kees Weerstand. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Piet en Simon Zeeman.

Het verloop van de vlucht was prima en alle duiven waren tijdig weer terug op hun hok. Volgende week de eerste midfondvlucht vanuit Quievrain. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.