Cor en Dennis winnen lastige vlucht op Tilburg

 

Ondanks de mindere vooruitzichten werden vrijdagavond toch 574 duiven ingemand bij PV Flevoland voor een vlucht op Tilburg, gelegen op 131 kilometer van Urk. Het was toen al duidelijk dat lossen in het Limburgse Weert niet mogelijk zou zijn en ook het Belgische Meer bleek vanwege teveel drukte op de lossingsplek geen optie. Zaterdag bleek meteen dat lossen een moeilijk verhaal zou worden. Veel regen, zware bewolking en weinig zicht maakten de taak van de lossingscommissie erg lastig. Toch werd de waarschijnlijk enige kans meteen benut en werden de duiven om 13.00 uur gelost met een matige zuidwesten wind. De duiven kregen het niet cadeau door de vele regen op de vluchtlijn waardoor de orientatie voor onze gevleugelde vrienden een lastig verhaal was. Toch is de vlucht relatief zeer goed verlopen en de lossingscommissie verdiend een tien met een griffel.

Het was goed kwart over twee toen de twee-jarige weduwnaar de 080 bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr op de klep viel. De 080 maakte een snelheid van maar liefst 105 kilometer per uur en won de eerste prijs bij PV Flevoland, tevens de eerste prijs in de regio van 1.800 duiven en de derde prijs in het grote concours van 20.000 duiven. De 080 had ook al een tweede prijs op Sittard en een derde prijs op Hapert gevlogen in voorgaande jaren. Cor en Dennis scoorden ook nog de vijfde en negende plek en hadden 11 prijzen op 22 ingezette duiven. Cor en Dennis van harte proficiat met deze mooie zege.

Piet en Simon Zeeman zijn dit seizoen wel heel sterk begonnen. Drie vluchten, drie verschillende weertypes en op alle drie vluchten ijzersterk. Piet en Simon haalden 17 prijzen op 33 duiven en de kopprijzen twee, drie en zes. Jef Custers was zaterdag de grote uitblinker met de prijzen vier, zeven en acht, 15 prijzen op 29 duiven en 10 duiven bij de eerste 30 op de uitslag. Klasse Jef. Harmen Gnodde was door een last minute vakantie het seizoen later begonnen. Toch liet hij zijn klasse zien door op zijn tweede vlucht meteen een tiende plek te bemachtigen. Hein Bakker was ook goed op dreef met 11 prijzen op 18 duiven.

In de eerste divisie werd Jef Custers eerste, tweede en derde. Bij de jaarlingen waren Piet en Simon Zeeman eerste en Jef Custers tweede en derde. Bij de duivinnen waren Piet en Simon Zeeman eerste en derde en Jef Custers tweede.

De minutenprijs werd gewonnen door Piet Molenaar. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Hein Bakker. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands.

Zaterdagavond misten nogal wat duiven, gelukkig zijn deze heel goed nagekomen. Volgende week staat de vierde vlucht vanuit het Belgische Tongeren op het programma. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.