Cor en Dennis super op Quievrain 02-06-2012

                

Vrijdagavond werden 387 duiven ingekorfd voor Quievrain, een plaatsje aan de Belgisch Franse grens op zo’n 388 kilometer van Ens. Zaterdagmorgen bleek een frontale zone boven Belgiё te liggen, zodat tot 11.30 uur gewacht moest worden voordat de duiven met een Noord-Noordwestenwind gelost konden worden.

Het was vier minuten voor half vier toen de 539 op de klep viel bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. De 539 maakte een snelheid van 73 kilometer per uur en scoorden hiermee de eerste prijs in de vereniging voor zijn baasjes. Het was toch weer groot feest op de Baan in Ens, want toen alle meldingen bekend waren bleken Cor en Dennis de eerste, tweede, derde, vijfde, zesde en zevende prijs te pakken. Zes duiven bij de eerste zeven en 20 prijzen van de 34 duiven mee is opnieuw een superuitslag. Cor en Dennis van harte proficiat.

Leo Bron uit Swifterbant deed ook uitstekend mee, met zijn eerstgetekende pakte hij de vierde prijs en zijn tweede opeenvolgende toptien klassering. Leo speelde vier van zijn zeven duiven in de prijzen en dat is een heel mooi resultaat.

Ook Dubbele Hakvoort, vorige week de grote uitblinker op Pithiviers, deed prima mee op Quievrain. Dubbele zijn 728 klasseerde zich als achtste. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden een keurige negende stek en met 20 prijzen op 30 duiven mee hadden zij ook het hoogste prijspercentage.

Piet en Simon Zeeman hadden tot nu toe alleen maar tegenslagen te verwerken, veel jonge duiven ziek en doodgegaan en ook de oude duiven hadden een inzinking. Na het opvolgen van de adviezen van een bekende duivenarts, een paar weken rust en daarna de duiven weer goed laten trainen werden ze nu voor de tweede keer gespeeld. Daar waar het resultaat vorige week nog tegenviel, werd nu al tot ieders verrassing een prima tiende plaats gescoord. Dat is een resultaat waar je moed uit kunt putten en wij kunnen de volgende vluchten weer volop rekening houden met de Familie Zeeman.

In de eerste divisie pakte Leo Bron de eerste plaats, voor Dubbele Hakvoort op de tweede plaats en de Familie Zeeman op de derde plaats. Daar waar het de eerste vluchten heel goed ging met de prestaties van onze vereniging in het ACG, was dit de eerste vlucht waar het resultaat achterbleef bij onze sportvrienden in Emmeloord en Urk. Komend weekend staat er liefst twee teletekstvluchten op het programma, een mooie uitdaging om de opgelopen schade meteen weer goed te maken. Alle liefhebbers heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.