Comb.Schinkel-Korf wint Quievrain 19-05-2012

 

Vrijdagavond werden maar liefst 494 duiven ingekorfd voor Quievrain, een plaatsje aan de Belgisch-Franse grens op 284 kilometer van Urk. Het was zaterdag geweldig weer, zonnig, een lekkere temperatuur en een matige zuidwesten wind. De duiven werden gelost om kwart over acht.

Om circa kwart over elf dook de eerste duif naar beneden in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun 388 die vorige week nog 11e werd met een noordwestenwind en nu een dikke minuut vooruit zit op een zeer snelle vlucht met een snelheid van 94 kilometer per uur. Tiemen en Lub zijn toch samen met Poel Gouweleeuw junior de smaakmakers tot nu toe bij PV Flevoland. Vorig jaar nog een sterke combinatie en nu vanaf twee hokken in Ens en Urk samen goed voor 4 ACG overwinningen op 7 vluchten. Tiemen en Lub pakten ook nog de vierde en de tiende prijs, 3 in de toptien, 60% prijs, heren van harte proficiat.

Klaas en Pieter Woord scoorden met hun favoriet de 870 de tweede prijs. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn scoorden een prima derde stek met de 774 en met 25 van de 36 duiven in de prijzen een fantastisch prijspercentage. Een teken dat hun duiven top zijn en natuurlijk zijn zij komend weekend op de eerste dagfondvlucht vanuit Pithiviers de grote favoriet voor de eerste prijs in de vereniging.

Harm Gnodde pakte twee duiven tegelijk, waaronder zijn eerstgetekende 313, op plaats 5 en 6. Harm neemt hierdoor de leiding over in stand voor het midfondkampioenschap. Het zal niet makkelijk worden om deze zeer gedreven duivenmelker van dit kampioenschap af te houden.

Natuurlijk ontbreken Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr niet in de toptien. Deze keer zeven, acht en negen en maar liefst 30 van de 35 duiven in de prijzen betekent 86% prijs. Een absurd hoog percentage en een absoluut record met zo’n aantal duiven mee bij PV Flevoland. Cor en Dennis behoorden hierdoor tot de absolute uitblinkers op deze vlucht en bij deze de felicitaties voor deze topprestatie.

Harm Gnodde zat natuurlijk ook 1 en 2 in de eerste divisie, met Klaas en Marten van Urk op een keurige derde stek. Klaas en Marten behoren tot de betere overnachtspelers in de regio en afgelopen zaterdag bleek dat hun duiven al prima presteerden, zeker als je dat vergelijkt met hun concurrenten.

Komend weekend staan twee vluchten op het programma; een supervitesse vanuit Boxtel en natuurlijk de eerste dagfond en teletekstvlucht vanuit het Franse Pithiviers gelegen op zo’n 554 kilometer van Urk. Zullen Bertram en Patrick hun favorietenstatus waarmaken of pakt een outsider de overwinning ? Iedereen heel veel succes en plezier komend weekend.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.