Comb.Schinkel-Korf wint Pommeroeul jonge duiven


Donderdagavond werden 202 jonge duiven ingemand bij PV Flevoland. Zaterdagmorgen was het eerst langhangende bewolking en tegen de middag pas wat opklaringen. De duiven werden gelost om 11.45 uur met een matige zuidwestenwind. Het waren Jan en Hessel Ras die een 15e plek op teletekst en een mooie uitslag scoorden. Jan en Hessel proficiat.

Opnieuw werd de eerste prijs in de vereniging gepakt door Tiemen Schinkel en Lub Korf. De verrassing was dat het ditmaal gebeurde met de 029 en niet met de super 020. De 029 legde de 278 kilometer af met een snelheid van 102 kilometer per uur en vloog maar liefst 10 minuten los. Toch zal Tiemen niet helemaal tevreden zijn over de aankomsten van zijn jonge duiven. Tiemen en Lub scoorden ook nog de zesde, achtste en tiende plek, maar de verschillen in tijd waren eigenlijk te groot om te spreken van een topresultaat. De super 020 was overigens Tiemen en Lub hun derde duif en na twee eerste prijzen werd nu een knappe achtste plek gescoord. Tiemen en Lub houden de leiding in de Varia Vis competitie en hebben met twee vluchten te gaan nog alles in eigen hand. Tiemen, Klaasje en Lub van harte proficiat.

Harm Gnodde werd tweede, derde en zevende en deed weer hele goede zaken voor de kampioenschappen. Door heel snel twee duiven te pakken verkleinde hij zijn achterstand in de Varia Viscompetitie onaangewezen tot maar acht punten. Verder draaide Harm als vijfde duif zijn 367 en dat was zijn eerstgetekende duif en daarmee is Harm nu leider in de Varia Viscompetitie aangewezen. Ook daar staan drie liefhebbers heel kort op elkaar en met nog twee vluchten te gaan belooft dat een superspannende ontknoping te geven.

Dubbele Hakvoort heeft zijn duiven ook prima voor elkaar en pakte de vierde en negende plek. Als de afstanden groter worden komen Dubbele zijn duiven veel beter tot zijn recht en op de laatste twee vluchten voor jonge duiven kan het nodige van hem verwacht worden.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn werden keurig vijfde. Jef Custers was de enige die vijftig procent prijs vloog met 7 prijzen op 14 duiven.

De vlucht van Pommeroeul kende een wisselvallig verloop en met het klok afslaan misten toch nog een aantal jonge duiven. Gelukkig zijn deze goed nagekomen.

Volgende week staat St Quentin op het programma en dat is opnieuw een teletekstvlucht. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.