Comb.Schinkel-Korf wint Morlincourt NIC PV Flevoland Urk 01-09-2013

 Schimkel-Korf Morlincourt

De laatste vlucht voor jonge duiven is traditioneel de Nationale Junioren Derby en voor sector 4 is dat al enige jaren Morlincourt. Vanwege de slechte weersvooruitzichten waren slechts 119 duiven ingemand. Helaas moest zaterdag de vlucht worden uitgesteld. Op zondagmorgen kon al vroeg gelost worden en wel om 07.50 uur met een matige westen wind.

Het was om 12.48 uur toen de vale doffer 4242027 op de plank viel bij Tiemen Schinkel en Lub Korf uit Urk. Deze vale doffer genaamd Silver Boy presteerde het om maar liefst 11 minuten los te vliegen op nummer twee in het NIC. De vader van Silver Boy is de 12-738 die uit een Tournierdoffer komt met een kleindochter van de 900 van Lub Snoek. De 900 is een zoon van de beroemde Empero. De moeder van de Silver Boy is de 11-380 een geweldige prestatie duivin die weer komt uit de Superkweker 02-188 met een nu een dochter van 900 van Lub Snoek, de Silver Boy is dus ingeteeld op de Beroemde Empero. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn echte specialisten in het spel met de jonge duiven en waren in 2012 11e Nationaal Hokkampioen. Tiemen en Lub pakten op deze Morlincourt ook nog de vijfde en achtste plek en scoorden 11 prijzen op 20 duiven. Morlincourt is derhalve een vlucht waar Tiemen Schinkel en Lub Korf met trots op terug kunnen kijken.

Riekelt Brands uit Espel deed het ook prima op deze vlucht met de prijzen twee, vier, zes en tien. Op de derde plaats vinden we de ZLU specialisten Louw en Frans van den Berg uit Urk. Klaas van den Berg en compagnon Bartel de Berg uit Urk scoren een mooie zevende plek. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn uit Swifterbant completeren de toptien met een keurige negende plaats.

Morlincourt is een mooie vlucht geworden met een prima verloop en bijna alle duiven zijn goed thuisgekomen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.