Comb.Schinkel-Korf wint eerste jonge duivenvlucht Boxtel 28-07-2012

Vrijdagavond 27 juli 2012 werden 172 jonge duiven ingemand voor de eerste jonge duivenvlucht van 2012. De jongen hebben 4 weken mogen oefenen om bekwaam te worden voor het echte werk.

De eerste vlucht vond plaats vanuit het Brabantse Boxtel, gelegen zo´n 120 kilometer van Urk. De Noorden wind maakte het extra pittig voor de jonge dieren, toch toonde ze aan, dat ze dit goed aan konden en volgden elkaar redelijk snel op.

De jonge duivenspecialisten van 2011 gaven ook nu weer hun visitekaartje af. De eerste plek viel op Urk, want deze was namelijk voor de Combinatie Tiemen Schinkel en Lub Korf. Met een kleine achterstand werden zij gevolgd door Fokke Gnodde ook uit Urk op de tweede plaats.

Op de derde plaats vinden wij de laatste weken sterk spelende Combinatie Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn uit Swifterbant. Zij wisten ook beslag te leggen op de plek vier, vijf, zeven, negen en tien. Zo hadden ze maar liefst 6 duiven bij de eerste tien.

Opvallend was ook de prestatie van één van de nestors van onze vereniging Jef Custers uit Biddinghuizen. Met plek zes en acht had hij goede klasseringen bij de eerste tien. Tevens leverde hij de beste teamprestatie door 11 van zijn 20 duiven in de prijzen te klasseren. Een score van meer dan 50%.

Fokke Gnodde pakte de eerste plaats in de eerste divisie, gevolgd door Jef Custers op plek twee en drie.

De eerste Urker duif is in de afdeling Friesland’96 terug te vinden op de derde plek en dit tegen ruim 25.000 duiven. Het is Johannes Nentjes, die wij feliciteren met deze geweldige prestatie.

De eerste duif van onze vereniging vinden we terug op plek 86. Hiermee bleven Tiemen Schinkel en Lub Korf 24.944 duiven voor en dat is geen gemakkelijke opgave om dit te presteren.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.