Comb.Schinkel-Korf winnaar op St.Truiden 09-06-2012

             

Vrijdagavond werden 249 duiven ingekorfd op St Truiden, een stad in Belgiё nabij Maastricht gelegen op 209 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen werd al vroeg gelost om zeven uur, de duiven kregen te maken mat een harde zuidwestenwind, bewolking in Noord Nederland en miezerige regen in Flevoland en Friesland.

Het was de 386 van Tiemen Schinkel en Lub Korf die zich weinig aantrok van het weer en met een snelheid van 117 kilometer per uur naar huis knalde. Jammer genoeg door de harde wind van het IJsselmeer verspeelde de 386 een minuut met het landen op de duivenklep, maar hield nog ruim genoeg tijd over voor de eerste prijs van PV Flevoland. Verder speelde Tiemen en Lub ook nog de zesde prijs en zijn met uitsluitend jaarlingen op hun hok bezig met een prima seizoen. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Gerrit Wakker speelde op deze vlucht prijs 2 en 4, zijn tweede duif was zijn favoriete 185. Klaas en Pieter Woord namen de gok om maar één duif mee te doen en wel de 173. De 173 pakte de derde prijs en dat was zijn dertigste toptien klassering bij PV Flevoland, een super duif dus verkregen op een bon bij Klaas Hoekstra.

Hans Wakker speelde maar liefst 3 duiven in de toptien met een vijfde, negende en tiende stek. Hij was verder de enige liefhebber die over de twee vluchten samen dit weekend meer dan 50% in de prijzen draaide en dat blijft een mooie prestatie. Harm Gnodde was natuurlijk ook weer present in de top tien, nu ook weer met twee duiven op de plaatsen zeven en acht. Harm blijft zo kansrijk voor een topklassering in het kampioenschap over de vitesse van PV Flevoland.

Leo Bron scoorde de twee vroegste duiven in Swifterbant en bevestigde daarmee zijn goede presteren de laatste maand. Leo had verder 60% prijs, een prestatie die ook gehaald werd door Fokke Gnodde. In de eerste divisie was de eerste plek voor Hans Wakker, terwijl zwager Harm Gnodde plek 2 en 3 scoorde.

Komende week donderdag is het inkorven voor St Quentin, de vijfde midfond vlucht. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.