Comb Schinkel-Korf top op Boxtel 14-04-2012

 

Afgelopen vrijdag waren 494 duiven ingemand op Boxtel, de tweede vitessevlucht. Zaterdagmorgen was het behoorlijk koud en nevelig en moest tot 10.15 uur gewacht worden met lossen. De noordelijke wind was matig, het was zonnig en circa 8 graden. De nieuwe combinatie Schinkel-Korf blonk vorige week al uit met dik 70% prijs en deze week trainden hun duiven fantastisch. Het was rond kwart voor twaalf dat hun doffer de 407 zich erg hoog uit een groepje van 4 duiven liet zakken en na lang klapwieken op 11.48 werd geconstateerd met een snelheid van 1282 meter per minuut. De 407 bleek niet alleen de eerste duif van PV Flevoland, maar ook de eerste van ACG 5 op 2.215 duiven. Met 36 duiven mee vlogen er 20 in de prijzen. Een fantastische prestatie van Tiemen en Lub, heren van harte proficiat.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw kregen hun duiven ook weer prima en pakten 2, 5, 6 en 7 met 26 prijzen op 45 duiven mee. Hun eerste duif de 620 pakte op Wijchen de 3e plek en op Boxtel was hij 2e, terwijl de 051 8e op Wijchen was en 6e op Boxtel. Fijn als je over zulke cracks beschikt.

Gerrit Wakker kreeg zijn duiven goed thuis met 27 prijzen op 46 duiven, beginnend met 3, 4, 9 en 10. Ook hier twee topduiven, zijn 170 pakte op zo wel Wijchen als Boxtel de 4e prijs, de 185 won op zo wel Wijchen als Boxtel de 10e prijs. Ook maakte Gerrit een goede start voor het Nationaal kampioenschap, waarvoor onaangewezen 2 van de eerste 20 op de lijst tellen en 2 van de 3 aangewezen duiven.

Fokke Gnodde completeerde de toptien met een keurige 8e plaats. Fokke is vorig jaar weer begonnen met de duivensport en met alleen jaarlingen staat hij keurig in de top van het klassement.

In Swifterbant pakten Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn de vroegste duif. De kampioen van de laatste twee jaar zal nog niet tevreden zijn over de prestaties tot nu toe, maar iedereen weet dat ze de te kloppen mannen zijn in ACG 5 op de dagfond.

In de eerste divisie pakte Fokke Gnodde de eerste prijs, broer Harm was goed voor de 2e en 3e prijs.

Zaterdagavond bleek dat er geen verliezen waren op deze vlot verlopen vlucht en Tiemen Schinkel werd van harte gefeliciteerd met de ACG 5 overwinning. Wederom een prima vlucht voor PV Flevoland. Volgende week spelen we op Sint Truiden, de eerste teletekstvlucht van het seizoen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.