Comb.Schinkel Korf sterke winnaar van Tongeren

Voor Tongeren werden 172 duiven ingemand bij PV Flevoland. Zaterdag waaide een harde zuidwesten wind en hadden de duiven te maken met regen op de lijn. De duiven werden om 10 voor 10 gelost en natuurlijk werd er een vlucht verwacht met hoge snelheden.

Het was om 11.40 uur dat de 397 op de klep viel bij Tiemen Schinkel en Lub Korf in de Surinamestraat en deze topcombinatie aan de zege hielp op deze laatste vitessevlucht. De 397 maakte een snelheid van 114 kilometer per uur op een afstand van 209 kilometer. Tiemen en Lub scoorden verder ook de vierde plek en hadden 14 van hun 25 duiven in de prijzen. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Fokke Gnodde kon het dit keer net niet redden tegen zijn buren, zijn 709 kwam slecht 13 seconden te kort voor de eerste plek. Fokke leverde echter een prima prestatie met een tweede en vijfde plek. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden ook weer goede zaken met een derde plaats. Gerrit Wakker was ook weer present in de toptien met een keurige zesde plek.

Dubbele Hakvoort kreeg zijn duiven super thuis en had met de zevende, achtste, negende en tiende plek maar liefst 4 duiven in de toptien. Alle 4 duiven zijn jaarlingen en daarmee heeft Dubbele natuurlijk prima vooruitzichten voor de komende jaren.

Harm Gnodde was de tweede liefhebber met een prijspercentage van boven de 50%. Harm had 5 van zijn 9 duiven in de prijzen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.