Comb.Schinkel-Korf sterke winnaar op Lommel 04-08-2012

    

Vrijdagavond werden 166 duiven ingekorfd op het Belgische stad Lommel, gelegen op 160 kilometer van Urk. Lommel is onder andere bekend door de winning van zilverzand. De duiven werden zaterdagmorgen gelost om 07.20 uur met een matige zuidwesten wind.

Het was de 485 van Tiemen Schinkel en Lub Korf die om tien over negen met een snelheid van 87 kilometer per uur de eerste plek scoorde bij PV Flevoland, met daarbij ook een keurige vierde plek in het ACG. Tiemen en Lub kregen de duiven prima thuis en naast de eerste werden ze ook drie, vier, vijf en acht en hadden ze maar liefst 26 van de 41 duiven in de prijzen. Op de achtste plek pakten ze de 720, de duif die vorige week op Boxtel de eerste prijs scoorde. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze topprestatie.

Op een keurige tweede plek eindigde Fokke Gnodde. Fokke die samen met Tiemen de trainingsvluchten regelt, blijkt zijn jonge duiven prima in orde te hebben. Na vorige week ook tweede te zijn geworden op Boxtel, werd nu naast de tweede ook de negende plek gescoord. Op de zesde en zevende plek eindigden Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Na hun voortreffelijke serie op Boxtel, nu de bevestiging op Lommel dat ze ook met de jonge duiven een geduchte concurrent zijn.

Dubbele Hakvoort deed ook goede zaken met een tiende en elfde plek. In de eerste divisie was het Fokke Gnodde die eerste en tweede werd, voor Dubbele Hakvoort op de derde plek.

Lommel werd een wisselvallige vlucht qua verloop. Na de eerste duiven duurde het toch de nodige minuten voordat de andere duiven goed thuis kwamen. Gelukkig bleek zaterdagavond dat er geen of nagenoeg geen verliezen waren. Ondanks dat PV Flevoland relatief veel minder duiven mee had dan de drie zusterverenigingen, sloot het concours 1 op 4 op een snelheid van 1145 meter. Dat is ruim honderd meter sneller dan bij de andere drie verenigingen. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het sterke presteren van Tiemen Schinkel en Lub Korf, Fokke Gnodde en Bertram en Patrick. Mogelijk dat ook de extra trainingsvluchten een rol van betekenis spelen bij vluchten die wisselvallig verlopen.

Komende week de volgende jonge duivenvlucht op Nijvel. Tevens is het woensdag inkorven voor de tweede Olympische race vanuit Londen. Op de eerste race vanuit Berlijn was Van Nood-vd Akker uit Lelystad eerste bij PV Flevoland en zesde nationaal. Zal komend weekend opnieuw Olympische roem gescoord worden ? Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.