Comb. Schinkel-Korf klasse apart op Nijvel 11-08-2012

Vrijdagavond werden 137 jonge duiven ingezet op Nijvel, een Belgische stad die vlak onder Brussel ligt op zo’n 247 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagmorgen om half negen gelost met een matige oost-zuidoosten wind. Drie Urker duiven wisten zich te klasseren in de toptien van de afdeling, namelijk die van de Gebr. Ras, Cees & Willem Hendrik Kramer en Hessel de Vries & Gerrit Hakvoort. Allen van harte proficiat.

Het was de 728 van Tiemen Schinkel en Lub Korf die een minuut voor twaalf met een snelheid van 71 kilometer per uur de winst opeiste bij PV Flevoland. De 728 werd gevolgd door een hele serie hokgenoten en daardoor scoorden Tiemen en Lub maar liefst 8 duiven in de toptien te weten 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8 en 9, verder hadden zij maar liefst 27 van hun 40 duiven in de prijzen. Twee duiven vlogen vorige week ook in de top vijf namelijk de 467 vijfde op Lommel en nu derde op Nijvel, en de 475 vierde op Lommel en nu ook vierde op Nijvel. Het is duidelijk dat Tiemen en Lub een klasse apart zijn binnen PV Flevoland met het spel van de jonge duiven. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze topuitslag.

Fokke Gnodde was voor de derde keer op rij ook present in de toptien van de jonge duivenvluchten, nu met een keurige vijfde plek met zijn 742. Verder vlogen 11 van Fokke zijn 25 jongen in de prijzen en dat is een leuk resultaat. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn scoorden met 20 duiven mee een mooie tiende plek. Ook hun lukte het nu om alle drie jonge duivenvluchten in de toptien te pakken.

Fokke Gnodde werd 1 en 2 in de eerste divisie, vlak voor Dubbele Hakvoort op de derde plek.

Nijvel werd een wat wisselvallige vlucht met een onregelmatig verloop. Gelukkig kwamen de duiven goed thuis en waren de verliezen beperkt. Misschien dat een latere lossing een beter verloop had gegeven, maar dat is achteraf gepraat. Komende donderdag is het inmanden voor de teletekstvlucht vanuit Quievrain, vrijdag voor een trainingsvlucht voor de natour op Zutphen. Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.