Comb. Schinkel-Korf grandioos op J35 Heusden-Zolder

202 duiven werden er vrijdag door 9 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de achtste jonge duivenwedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit  was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen.  In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Maarten Hakvoort uit Urk. Voor Maarten lagen dit weekend twee afdelingsoverwinningen en dat is een bijzondere super prestatie. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties.

Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, hun eerste duif was ook de 3e duif van de gehele afdeling Friesland tegen 5.336 duiven. Naast de eerste plaats wisten zij beslag te leggen op de 2e, 4e, 6e en 10e plaats. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Tiemen en Lub. De eerste volgende liefhebbers Erik Korteweg, de een geweldig jonge duivenseizoen voortzet een 3e, 7e en 9e plaats, Daarna nog zo’n topper, nl. Klaas van de Berg met de 5e en 8e plaats.

In de eerste divisie een eerste voor Erik Korteweg, een tweede en derde voor Erik Korteweg.

De beste hokprestatie was voor Schinkel-Korf met 80,49%, een tweede plaats voor Joannes Schinkel met 71,43% en een derde voor Klaas van de Berg 65,22%.

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Schinkel-Korf met de 16e en 96e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg.

Volgende week op zaterdag 10 september staan de laatste vluchten voor het reguliere seizoen op het programma. Op donderdagavond kunnen de duiven worden ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanuit Chalons en Champagne. Wij gaan er vanuit dat de duiven niet te veel van de Champagne nemen en de 422 km in rechte lijn naar Urk snel afleggen. Op vrijdagavond kunnen de duiven worden ingekorfd worden voor Tongeren, dat is 208 km in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes

Na de laatste vlucht organiseert PV Flevoland al 17 jaar extra vluchten onder de naam najaarsklassiekers. Met deze vluchten halen ze geld op voor het Ronald Mc Donaldhuis. Gedurende de jaren is er al bijna 50.000 euro opgehaald. In het hele land zullen er inkorfcentra’s zijn met Urk als middelpunt van de organisatie.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.